Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tung dag för Kent Persson i Götene

Tung dag för Kent Persson i Götene

Åter igen presenterade Västra Bilsportförbundet ett riktigt imponerande startfält i Förbundsmästerskapet. I 2WD klassen fanns de flesta av landets toppförare med.

För Säffles Kent Persson med co-driver Stefan Ahl blev det en tung tävling. På den regnvåta och leriga första sträckan tappade han kontrollen över bilen och tvingades styra ut på ett gärde – i 150km/h!

- Vi hade en helt otrolig tur att det inte fanns några stenar eller träd där vi åkte av utan bara en slät åker så vi kunde styra upp på vägen igen lite längre bort. Ganska odramatiskt. Helt klart tur i oturen, säger Kent efter tävlingen.

På resterande sträckor gick det bättre men de hade aldrig med toppstriden att göra utan lyckades bara sätta en sträcktid bland de fem bästa. Till slut säkrade de en 7:e plats i klassen av 26.

- Det här är en tävling som vi helst vill glömma fort och vi kan inte göra annat än att förklara det med rattrost. Det är två månader sedan vi gick av vägen i Växjö och vi har inte tävlat sen dess medan de flesta av våra konkurrenter fått köra en hel del. Man tappar så otroligt snabbt när man tävlar för lite, så enkelt är det, säger Kent och nämner även att nästa deltävling i mästerskapet körs i Askersund om en månad.

Det är dock inte en månad till nästa tävling för Kent utan redan nästa helg sätter han sig i Flying Fellows Volvo 240 och tävlar i ER Cup på Falkenbergs Motorbana.

Tävlingen i Götene vanns av Tom Carlsson före Leif Petersson.

KP Motorsport

Teamets hemsida:

http://kpmotorsport.net

Mästerskapets hemsida:
http://www.vastrabf.se/rally/

KP Motorsport