Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell vann i Tyskland

SWRC-klassen i årets upplaga av det tyska VM-rallyt blev en sekundrysare ändra fram till målinjen. Tre förare, däribland svenskarna Patrik Sandell och P-G Andersson i varsin Skoda Fabia Super 2000, hade alla chans att vinna inför sista dagen. Det blev Sandell som drog det längsta strået, efter att ha vunnit tio av rallyts 19 specialsträckor. P-G Andersson slutade på en tredje plats.

- Det har varit ett helt fantastiskt och sjukt rally. Det har varit fajt från första metern till sista. Jag var lite arg på mig själv på fredagen då jag gjorde ett misstag och tappade 15 sekunder. Jag satte mig själv i en situation då jag var tvungen att åka otroligt fort och ta vissa risker. Men vi lyckades ändå hålla ihop det ända in i mål, säger Patrik Sandell direkt efter målgången.

Misstaget under fredagen gjorde att han låg 12 sekunder bakom P-G och 17 efter tjecken Prokop efter den första dagen. Men en rejäl satsning dag två, där Sandell och hans kartläsare Emil Axelsson vann fem av åtta specialsträckor, gjorde att de inför söndagen tagit sig upp på en andra plats, bara 4,6 sekunder efter P-G Andersson som nu hade tagit över ledningen.

Söndagen såg inledningsvis ut att bli samma tuffa fajt de tre emellan, med de två svenskbilarna som etta och tvåa. Men P-G fick problem på redan på morgonens första sträcka, tappade över tre minuter och halkade ner till en fjärde plats. Fajten stod då mellan Sandell och Martin Prokop. Och det var svensken som skulle visa sig starkast.

- Vi hade en riktigt bra dag även idag. Inför sista sträckan ledde vi med 3,3 sekunder. Det var en rätt kort publiksträcka inne i stan, där ingenting borde gå snett. Men mycket kan hända även där så vi laddade på för fullt hela vägen, säger Sandell.

- Det känns lite som en teamseger. För två veckor sedan hade jag inte kört en meter asfalt med Fabian, men Red Bull-teamet ställde upp och gav oss ett riktigt test i förra veckan. Det var precis det vi behövde, fortsätter han.

Segern ger Sandell och Axelsson 25 VM-poäng vilket innebär 74 totalt och tar dem upp till en fjärde plats i tabellen. De minskar också gapet upp till VM-ledaren Xevi Pons, som nu ligger 22 poäng före dem på 96 poäng. Två är P-G Andersson med 83 poäng och Prokop ligger trea med 78 poäng. Tre deltävlingar återstår i tävlingskalendern.