Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

SJUNDE SEGERN FÖR SÄSONGEN

Fredrik Larsson dominerade kvalet, tog sin sjunde seger för säsongen och allt talade för en åttonde, men en dålig start satte stopp för ännu en dubbelseger.

Hallänningen dominerade kvalet på Gelleråsbanan i Karlskoga och tog pole position fyra tiondelar före Robin Rudholm som inte hade mycket att sätta emot.

– Jag kunde sätta ett riktigt gott varv och hade inte så mycket mer att ge. Det känns riktigt skönt, säger Larsson.

Dominansen fortsatte i race 1 där Larsson gjorde en kanonstart och drog upp ett tempo som fick motståndarna att blekna. Inte ens när regnet tilltog släppte iPS föraren på trycket och den sjunde segern för säsongen var ett faktum.

-Ett perfekt race där jag aldrig kände mig hotad, jublar Larsson.

Robin Rudholm klarade andraplatsen, knappt före Martin Öhlin.

Ingen blev överraskad att Larsson satte snabbaste varv och därmed intog pole även i race två. Ett race som blev dramatiskt för iPS föraren som missade starten och kom iväg som trea bakom Rudholm och Öhlin. Och problemen slutade inte där utan Larsson åkte av banan i stridens hetta och kom ut sist.

– Jag fick inte tillräckligt med hjulspinn i starten och tappade några platser, vilket inte var katastrof i sig. Men sedan kom jag utanför racinglinjen och gled långsamt ut i gräset, det fanns inget grepp, förklarar Larsson.

Larsson visade sin klass, åkte upp sig genom fältet och var sjua när han laddade lite väl mycket, bromsade på sig och fick börja om på nytt. Imponerande nog lyckades han göra ännu en rejäl uppkörning och slutade sjua i mål.

-Bara att ladda om, jakten om guldet fortsätter, avslutar Fredrik Larsson.

Fredrik Larsson är kvar på sin andraplats i sammandraget, men är nu 33 poäng bakom Robin Rudholm.

Staffan Börjesson