Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Pelle Sääv på tredje plats i rallytävlingen Kvarnturen

Efter ett uppehåll under sommaren började tävlingssäsongen på bästa sätt för Pelle Sääv från Linköping. Kvarnturen var finaltävling i Supercupen och många av sveriges bästa förare stod på startlinjen.

- Det har gått riktigt bra idag, vi har hållit ett stabilt tempo utan att ta några risker under hela tävlingen, säger Pelle Sääv.

Kvarnturen kördes på Prästomta skjutfält straxt norr om Borensberg. Fyra tuffa och utslagsgivande sträckor skulle köras. Det gick bättre och bättre för Pelle Sääv och på sista sträckan blev de totalsnabbast.

- Lite ringrostig var jag allt i början av tävlingen. Vi hade lite problem med att bromsarna gick varma i början men annars har Skodan gått som en klocka. Nu laddar vi för nästa deltävling i Rally-SM och den här tävlingen visar att vi har den fart som behövs, avslutar en glad Pelle Sääv.

Pelle Säävs sträckplaceringar, 4,3,2,1

Glöm inte Mästarmötet på torsdag.

Den 19 augusti körs ett mästarmöte i rally på Linköpings Motorstadion. Här kommer hela den svenska rallyeliten att göra upp under några timmar om vem som är snabbast för dagen.

-Det här blir en riktig prestigetävling där ingen kommer att ge sig frivilligt. Det ska bli roligt få visa upp bilen på hemmaplan och jag hoppas att så många som möjligt tar tillfället att se svenska eliten på nära håll, avslutar Pelle Sääv.Ni följer NH Super 2000 på hemsidan, www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson