Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kompanjoner blir konkurrenter

Patrik Sandell och Emil Axelsson har kamperat ihop som förare och kartläsare i många rallyn. Men i helgen parkerar de Skodan de normalt tävlar i och hoppar upp på varsin Trek 6300-cykel. Det är dags för CykelVasan, och nu tävlar de mot varandra.

CykelVasan följer i stort samma väg som det vanliga Vasaloppet. Tävlingen som körs för andra året har redan över 4000 anmälda. Arrangörerna räknar med att cykelloppet inom några år kommer att attrahera lika många deltagare som skidloppet.

För Patrik Sandell blir det en ny utmaning, även om han inte är någon riktig nybörjare.

- Jag cyklar rätt mycket som träning hemma och just mountainbike är en rätt optimal sommarträning för mig som rallyåkare. Till skillnad från landsvägscykel så måste du tänka hela tiden. Du måste ha huvudet med, hålla koll på skiftande underlag och vad som kommer att hända längre fram hela tiden, precis som i rally, säger Patrik Sandell.

Varken Patrik eller Emil har satt upp något konkret mål när det gäller tid eller placering. Men är man tävlingsmänniska så är man:

- Jag vågar inte ens spekulera i hur jag står mig mot övriga deltagare, men jag ska försöka göra ett en bra prestation och ska i alla fall slå Emil rejält hade jag tänkt mig, säger Patrik.

Emil Axelsson svarar:

- Egentligen tror jag inte att jag har någon större chans att slå Patrik, även om det vore extremt kul. Det får väl bli om han får en punka eller något. Och då kommer jag få höra det som ursäkt resten av livet, skrattar Emil.