Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

KMK-Trofén 9/10. SM finalen i Rally, PG lovar att upprepa segern

I Katrineholm börjar finaltemperaturen att stiga inför rallyelitens besök den 8-9 oktober. Under Katrineholm-Veckan, en lång tradition under V32, hade Katrineholms Motorklubb lockat storfrämmande till ett litet "inför-event" på Stora torget under Torsdagskvällen.

Sveriges och även just nu en av världens hetaste rallystjärnor inför 2011, P-G Andersson, gästade Katrineholm och berättade lite om sin karriär, om SM-finalen 2009 i Katrineholm som han vann, årets Midnattssolsrally, planerna för resten av 2010 och det alla givetvis var spända på att höra: Vad åker PG för bil 2011?

I en härlig sensommarvärme, men fantastiskt mycket folk på Stora torget i Katrineholm, blev det ett lyckat event där PG utfrågades under ledning av Eric Lindgren som höll i intervjun, och där en nöjd PG hade lite härligt rallysnack, bla. om Midnattssolsrallyt med den lokala profilen Gunnar Fredriksson som fightades med PG under rallyt.

PG fick även ha lite synpunkter om 2009-års SM-final, en final han vann här i Katrineholm, och där han spontant tyckte det var en mycket bra tävling, bra arrangemang och några av de bästa och utmanande rallyvägar han kört på, och PG har onekligen kört rätt många skiftande vägar under sin karriär runt hela världen. Så det är bara för KMK att ta åt sig av berömmet, och köra på med det koncept de startade förra året och som nu finslipas för en ännu bättre SM-final den 8-9 Oktober i år.

Alla konkurenter i årets Rally-SM lär få ladda hårdare än någonsin för att knipa segern i årets KMK-Trofén, då PG lovade att stå på startlinjen med sin egen Mitsubishi Evo9, eller kanske något ännu vassare?

Det blev såklart snack om hans insats i nyligen körda Rally Finland, kommande Rally Tyskland där hans Skoda-team lovat en ny vassare motor, så det blir spännande att följa senare i Augusti.

Ja, och så var det då frågan alla ville veta, vad kör du för bil i VM 2011 PG? - Det är inget helt klart och påskrivet, jag har minst 2 alternativ säger PG.

- Har fått ett kontraktsförslag från en "liten bil" där man får lön för att köra, - Det pappret finns färdigt för min påskrift, men det finns även en diskusion med ett annat märke som har en mera färdig, utprovad och snabb bil där jag dock inte blir rik på mitt rallyåka, - Men måste jag inom kort välja så går det sportsliga före pengarna hälsade en nöjd och glad P-G Andersson som såg fram emot Rally Tyskland.

Det gemytliga "Inför Rally-SM finaleventet" fortsatte sedan med en liten allmänhetens frågeestund med PG, autografskrivning och allmänt rallysurr mellan PG, de lokala rallyåkarna, den intreserade och initierade motorsportpubliken, en och annan nyfiken Katrineholmare/Sörmlänning som tagit tillfället i akt att besöka Stora torget i Katrineholm.

Kort sagt, rallytemperaturen i Katrineholm inför finalen av Rally-SM stiger för varje vecka, det är nu 2 månader kvar och redan har anmälningar till KMK-Trofén börjat ramla in då tävlingen även är final i MEKONOMEN Rallycup och Rally-DM.

Hotellen bokar rum hela tiden och det snackas rally i hela stan. Katrineholm känt för sin bandy? Det var då det, nu är det Rally-SM som gäller!

Crister Nystrand
Pressansvarig Katrineholms MK