Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rallytävlingen Kvarnturen med Pelle Sääv

På lördag är det dags för ännu en rallytävling för Pelle Sääv. Tävlingen heter Kvarnturen och har start och mål i Motala. Den här tävlingen blir startskottet på en intensiv tävlingsperiod. Under några veckor i höst kommer de två sista deltävlingarna i årets Rally-SM att avgöras.

- Det känns skönt att komma igång med tävlandet nu efter ett långt sommaruppehåll. Vi kommer att köra för seger utan att ta några risker, säger Pelle Sääv.

Kvarnturen har fem specialsträckor som tillsammans mäter 57 kilometer. Tävlingens start är klockan 11.00 och första bil beräknas vara i mål klockan 15.00.

Efter Kvarnturen är det de två återstående deltävlingarna i Rally-SM som hägrar för Pelle Sääv. Den 4-5 september avgörs Västrallyt med start och mål i Trollhättan. Finaltävlingen i Rally-SM körs den nionde oktober i Katrineholm.

- Vi siktar på att vinna de två avslutande tävlingarna i Rally-SM, fixar vi det har vi chans på en av medaljerna, säger Pelle Sääv.

Den 19 augusti körs ett mästarmöte i rally på Linköpings Motorstadion. Här kommer hela den svenska rallyeliten att göra upp under några timmar om vem som är snabbast för dagen.

- Det här blir en riktig prestigetävling där ingen kommer att ge sig frivilligt. Det ska bli roligt få visa upp bilen på hemmaplan och jag hoppas att så många som möjligt tar tillfället att se svenska eliten på nära håll, avslutar Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan, www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson