Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Bevingat kraftpaket intar Mariestads luftrum

Under lördagen den 5 september intas Mariestads luftrum av en något främmande fågel då en JAS 39 Gripen breder sina silverfärgade vingar över nejden.

Kapten Anders Björk, uppvisningspilot och instruktör på F7 Såtenäs kommer att bjuda publiken på en halsbrytande uppvisning där vi verkligen får se vad planet går för.

'Jag kommer att fokusera på kontraster i flyg-uppvisningen där jag visar hur man som pilot kan utnyttja Gripens prestanda och många olika egenskaper. Publiken kommer att få se planet i avancerade övningar på låg höjd, ner till 100 m. Det kommer att gå snabbt men även sakta', berättar Anders som flugit Gripen i sex år.

Till vardags arbetar Anders som instruktör på F 7 i Såtenäs där han utbildar både svenska och utländska elever i att flyga Gripen. Utöver detta deltar han i flyguppvisningar i Sverige och utomlands. I sommar har han bland annat flugit i Ungern och i världens största militära flygshow RIAT i Fairford, England inför 80 000 åskådare. Vi hoppas naturligtvis att publiken blir minst lika stor under SpeedArtDesign!

Skaraborgs flygflottilj F 7, är ett av Försvarsmaktens största förband. Flottiljen är lokaliserad till Såtenäs i Västra Götaland. Huvuddelen av flottiljens verksamhet kretsar kring de tre flygutbildnings-styrkorna för JAS 39 Gripen, insatsförbandet Transport- och Specialflygenheten, TSFE samt det nya materielsystemkontoret MSK Flyg.

SpeedArtDesign 2010
Ett unikt och spännande möte mellan konst och motorsport i sjöstaden Mariestad

http://www.speedartdesign.se/