Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell 4:a och Axelsson 3:a i Helsingfors

Patrik Sandell blev näst snabbaste rallyförare och fyra totalt i Helsinki Motorsport Weekend, efter att ha förlorat slutduellen mot Jari-Matti Latvala med 0,5 sekunder. Totalsegrare blev förre Formel 1-föraren Mika Salo. Emil Axelsson slutade trea i codriver-klassen.

Efter lite för mycket attack i semifinalen mot Harri Toivonen snurrade Patrik bort sig. De körde då i de bakhjulsdrivna Legendbilarna, en populär banracingbil i Finland. I kampen om tredjeplatsen ställdes Patrik mot Jari-Matti Latvala, förra helgens vinnare av finska VM-rallyt. Kampen avgjordes i Ford Fiesta R2:or och var en mycket jämn historia, men till slut drog finländaren det längsta strået och vann med 0.5 sekunder.

– Det har varit roligt att köra i helgen. Det är alltid lite speciellt att hoppa mellan olika bilar, samtidigt är det också en utmaning. Att möta Latvala i ”rallyfinalen” var riktigt roligt och jag trodde ett tag att jag hade honom, men han körde riktigt snabbt mot slutet. Kul för honom att vinna den kampen på hemmaplan, så jag får väl bjuda på det, skrattar Patrik.

Emil Axelsson missade finalen i codriver-tävlingen efter att ha blivit utslagen av Jari Ketommas codriver Mika Stenberg, som senare också vann klassen. I heatet om tredjeplatsen ställdes Emil mot Latvalas codriver Mikka Anttila.

– Det var en tuff kamp som jag bara var tvungen att vinna, även om det innebar mer vilja än precis körning. Jag vann till slut med 0.5 sekunders marginal, så man kan säga att det blev 1-1 i matchen Team Sandell mot Team Latvala, säger Emil.

Totalvinnare av Helsinki Motorsport Weekend blev före detta Formel 1-föraren Mika Salo, efter att ha slagit Harri Toivonen i finalen.

I morgon måndag åker Patrik och Emil vidare till Österrike för två dagars asfaltstest med Super 2000-Skodan inför Rallye Deutschland som körs två veckor.


Foto: redbullrally.com