Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell och Axelsson försvarar de svenska färgerna i Helsinki Motorsport Weekend

I helgen är det kändistätt på gatorna i Helsingfors, då Helsinki Motorsport Weekend körs för första gången. Mängder av namnkunniga rally- och racingförare gör upp med varandra i en tävling där både förare och codrivers sätter sig bakom ratten.

Patrik Sandell och Emil Axelsson försvarar de svenska färgerna i tävlingen. De kommer att tävla i olika klasser eftersom förare och kartläsare inte tävlar mot varandra.

För Patriks del blir det till att tampas mot en radda etablerade WRC-förare, som Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala, Sebastien Ogier och Petter Solberg. Men utöver dem är det en hel hop namnkunniga finländare som nog också gärna är med och säger sitt.

- Jag vet att motståndet är stentufft. Deltagarlistan ser ut som en short-list på kända rallyförare, men siktet är självklart inställt på seger. Det ska bli skitkul, säger Patrik Sandell.

Banan är en parallellbana där de kör i heat med två bilar i taget. Bilarna startar samtidigt vilket gör det väldigt lätt för publiken att följa med i racet då det är först över mållinjen som vinner.

För ovanlighetens skull är det alltså inte bara förarna som kommer att tävla. Även snabbaste codrivern kommer att utses.

- Det blir en utmaning för mig att sitta bakom ratten istället för i högerstolen. Jag ser det mer som en rolig grej än blodigt allvar. Men samtidigt vet jag ju hur det brukar bli när hjälmen åker på, säger Emil Axelsson.


Foto: GEPA Pictures