Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Det var nog kul för åskådarna, men inte för oss.

Hemmaförarna har triumferat hittills i det finska VM-rallyt. När Jari Ketomaa, som ledde efter torsdagkvällens inledande sträcka, fick tekniska problem stod två andra finländare, Juho Hänninen och Matti Rantanen redo att ta över. Men där bakom jagar två svenskar, med P-G Andersson på tredje plats och Patrik Sandell på fjärde.

Det var en tajt fajt mellan de svenska Skoda Fabia-förarna större delen av dan, ofta med bara tiondelar som skilde dem åt. Tills en bromslang gick sönder på Sandells bil bara hundra meter in på SS9, och de tvingades köra hela sträckan helt utan bromsar.

Dagens två avslutande sträckor fick Sandell och hans kartläsare Emil Axelsson sedan köra med broms på tre av de fyra hjulen.

- Varje gång jag bromsade ställde sig bilen på tvären. Det var nog kul för åskådarna, men inte lika kul för oss när vi tittade på klockan, säger Patrik Sandell.

Sandell och Axelsson lyckades i alla fall hålla i en fjärdeplats fram till kvällsvilan, 35 sekunder bakom P-G Andersson, och 1:29 bakom ledande Hänninen.

Tio specialsträckor återstår innan rallyt avslutas lördag kväll.