Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rallyshow av unga på Fäviken Fair Game

I helgen samlas stora delar av Svenska Bilsportförbundets utvecklingslandslag i rally i Jämtland. Närmare bestämt i Fäviken och årets Fäviken Game Fair. En av landets största fritids- och jaktmässor och som betyder en utmärkt chans att visa upp sporten och respektive team för de cirka 30 000 personer som väntas besöka mässan. Höjdpunkten kommer på lördag då uppvisningstävlingen Fävikenspecialen körs med bland andra Anton Brorsson, JMK (bilden) i startfältet.

- Träningstävlingen är upplagd så att man kör en sträcka två gånger. Dock inte så snabbt som möjligt utan med målet att tiderna ska vara så nära varandra som möjligt istället. Allt för att ta bort det yttersta tävlingsmomentet då det ändå är en uppvisning, menar "NPe" från Offerdals MK som är arrangörsklubb för uppvisningstävlingen.

Start, mål och service är baserat centralt på mässan för att så många som möjligt ska kunna ta del av det som händer i "tävlingen". Samt att man från Fäviken Game Fair har ställt en monter till förfogande under mässans samtliga tre dagar. Det är heller ingen risk att eventet går omärkt förbi då speakern under Fäviken Game Fair, Susanne Kottulinsky, kommer att följa händelseförloppet under dagen. Från besiktning till mål och det mesta där emellan.

- Flera av SBF:s yngre talanger är klara för medverkan och sen kan det tillkomma någon mer också, säger förbundskapten Anders Dawidson som kommer att vara på plats tillsammans med förbundsdirektör Thomas Jansson.

De landslagskillar som kommer att saknas ur jämtländskt perspektiv är i första hand Patrik Sandell som är i Finland och kör VM, Jocke Nyman som dagarna innan inte ser ut att ha någon bil tillgänglig för eventet samt Oskar Brorsson som blev tvungen att gilla läget och arbeta istället.

Eventet blir även första gången som projekt VMT Jämtland lyfts fram. Ett samarbete mellan 10-talet av Jämtlands motorklubbar. Ett samarbete som i stort går ut på att tillsammans erbjuda en ny stor vintertävling i rally. Förväntningarna är att redan i vinter stå som arrangör för en deltävling i Rally-SM, samtidigt som en av årets höjdpunkter inom skotercrossens värld även kommer att äga rum på Fäviken motorsportarena. Närmare bestämt 11-12 mars som är ett datum som Sveriges alla motorsportintresserade kan boka in redan nu.

Tidsplan Lördag:
Anmälan kl. 08.30-09.00
Uppställning av tävlingsbil kl. 09.00-09.30 på mässan.
Rekognosering kl. 10.00-12.00 med vanlig personbil.
Besiktning kl. 12.30 på uppställningsplatsen på mässområdet.
Första start kl. 13.00
Slut kl. 14.00 tävlingsbilarna parkeras på uppställningsplatsen på mässan.
Mässan stänger kl. 17.00
Tävlingens genomförande är att köra sträckan 2 gånger på samma tid.
Träningssträckans längd är cirka 12 km.

Deltagande förare i Rally Fäviken 100731
- Ramona Karlsson - Stockholm
- Fredrik Åhlin - Karlstad  
- Anton Eriksson - Sundsvall 
- Tobias Bergetorp - Alsen  
- Anton Brorsson - Brunflo
- Mattias Johansson - Östersund 
- Linus Johansson - Lycksele
- Filip Carlsson - Östersund

SBF