Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kenneth Hansens berg- och dalbana

Kenneth Hansen är tillbaka på banan. Efter några tunga race är den flerfaldige mästaren återigen med i hetluften. Hansen var snabbast i kvalheaten av den finska EM-deltävlingen och startade i pole position i A-finalen. Kenneth tog också hand om ledningen direkt från första metern, men sedan fick sig Hansen en rejäl tryckare av EM-ledande norrmannen Sverre Isachsen. Det tog så illa att Hansen fick däckexplosion av smällen och fick besviket linka sakta in i mål.

- Tråkigt att det blev så, suckar Hansen. Vi har jobbat och slitit så hårt för att komma till det här läget igen och så slutar det med en trist fjärde plats.

Trots den sura avslutningen på tävlingen var ändå Hansen nöjd med att han var snabbast och regelrätt orkade köra ifrån sina tuffaste konkurrenter på banan.

- Härligt att vi lyckats kämpa oss tillbaka till att kunna köra om segrar igen, säger Kenneth och ser redan förväntansfullt fram emot nästa tävling.

Sverre Isachsen lyckades inte komma undan med segern utan blev svartflaggad för sin hårda behandling av Hansen. Istället kliver Citroen-kollegan Liam Doran fram och kniper sitt livs första EM-seger. - Vi är verkligen glada och stolta för Liams seger, ler Hansen, som sett hur den unge engelsmannen utvecklats för varje lopp sedan han kom till Hansen-teamet i våras.

Tvåa blev Ludvig Hunsbedt, medan den andre svensken i A-finalen, Stig-Olof Walfridson tog sista pallplatsen. Michael Jernberg blev utesluten för tjuvstart.

Härnäst är det Belgien den 7-8 augusti som står på tur i Rallycross-EM.
Resultat av finska EM-tävlingen:
1. Liam Doran (GB) Citroen – 20 p.
2. Ludvig Hunsbedt (N) Ford – 17 p.
3. Stig-Olof Walfridson (S) – 15 p.
4. Kenneth Hansen (S) Citroen – 13 p.
5. Sverre Isachsen (N) Ford – 12 p.
6. Michael Jernberg (S) Skoda – 11 p.

EM-tabellen efter 6 deltävlingar
1. Sverre Isachsen – 89 p.
2. Michael Jernberg 80 p.
3. Kenneth Hansen  - 77 p.
4. Liam Doran – 73 p.


Susann Hansen