Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kenneth Hansen tvåa i spännande Höljes-final

Kenneth Hansen gav EM-ledande Sverre Isachen en rejäl match i A-finalen av rallycross-EM.
Hansen var pressad att göra ett toppresultat för att hålla liv i jakten om ett nytt EM-guld. Med fantastiska 28.000 åskådare runt Höljes-banan visade Hansen gamla fina takter och bjöd publiken på en spännande fight med hårdaste konkurrenten Isachsen.

- Allt gick perfekt i A-finalen , utom att Sverre vann, säger Kenneth Hansen med andan i halsen efter målgång.



Hansen startade från fjärde ruta men var vass redan från första metern och lyckades smita upp till andra plats bakom Sverre Isachsen efter ett par svängar. Sedan hade de en gnistrande fight längst fram.

- Jag hade superfart de första varven och kände mig hindrad av Sverre, berättar Hansen. Därför valde jag att ta jokerspåret ganska tidigt. Ville inte heller att de bakom skulle hinna ikapp av att jag och Sverre tampades.

Timingen av jokern var klockren, men det gav också Sverre ryggen fri för ett ögonblick och han kunde åka fritt utan att ha Kenneth tuggandes på hans bakskärm. Sverre orkade hålla undan och knipa ännu en seger.

Bakom toppduon var det kaos. In i sista sväng kör amerikanen Tanner Foust bort sin teamkollega Andreas Eriksson och blir svart flaggad för det. Istället glider norrmannen Frode Holte förbi och kan enkelt plocka hem tredje platsen. Eriksson blir fyra medan Michael Jernberg, som inte fick till det i A-finalen, blev femma.

Den senaste tidens hårda arbete att utveckla Citroenen har gett lön för mödan.
- Vi är helt klart på rätt spår och i A-finalen kände jag att nu kan vi fortsätta säsongen i ett mycket bättre slagläge.

Nästa tävling går i Finland redan till helgen.

EM-tabellen efter 5 deltävlingar
1. Sverre Isachsen – 77 p.
2. Michael Jernberg 69 p.
3. Kenneth Hansen - 64 p.
4. Liam Doran – 53 p.


Susann Hansen