Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

SMK Söderhamns största motorhelg 3-4 juli 2010

På lördag den 3 och söndag den 4 juli kommer det att mullra duktigt i och runt Söderhamn med omnejd när Dragracing Söderhamns Summer Nat's körs.

Dragracingtävlingen Söderhamns Summer Nat's lockar många deltagare och det är en riktig publikdragare i motorsport sammanhang här i länet med oftast flera tusen besökare under tävlingshelgen som kommer för att se vem som kommer att bli den snabbaste bilen i Söderhamn och Hälsingland.
Tävlingen som ingår i MSDR - Mellan Svenska Dragrace Cupen lockar flera deltagare från hela landet.

Söderhamn Summer Nat's ingår i MSDR cup och har SM och FM status.
SM status gäller för Juniordragster och här har vi 2009 års Svenska Mästare och Nordiska Mästare på plats genom klubbens egen förare Mattias Edvinsson som ser fram emot att få visa upp sig på hemmabanan.
Det är dessutom Förbundsmästerskap i klasserna Bracket och Pro Street som är helgens västingklass med motorer på upp över 10 liter i slagvolym och flera tusen hästkrafter.

Det kommer med andra ord att gå väldigt fort på Helsinge Motorstadion och Helsinge Raceway som den 201 meter långa strippen heter på lördagen och söndagen när man ser anmälningslistan.

Flera av SMK Söderhamns vinnare och *Runner Up från tidigare tävlingar i år kommer, och en del har dessutom bytt bil och klass vilket gör det svårt att utse någon speciell favorit. Samtidigt som klubben själv har utökats med flera nya duktiga förare som kan göra sig gällande potentiella vinnare nu med vassa och allt snabbare bilar. Man har även flera Mc klasser där flera av landets snabbaste hojar kommer att skjuta ut från startplattan.
I år så kommer Söderhamns Hjärt- och lungsjukas förening och Bowlingsektionen att sköta parkering och inkomsterna från detta går oavkortat till dem.

Välkommen till Söderhamn Summer Nat's 2010

Med vänlig hälsning Press/mediachef