Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Almedalen ett lyft för bilsporten

Återigen är Svenska Bilsportförbundets Roadshow ute på vägarna. Den här gången är det politikerveckan i Visby och Almedalen som är målet. Dels finns bilsporten på plats i hamnen tisdag till torsdag, och dels tillsammans med andra specialidrottsförbund under RF:s idrottsdag i Almedalen.

Syftet med utställningarna är att lyfta fram bilsporten och sätta den på kartan som en medspelare för samhället, samt att skapa goda kontakter med politiker på alla plan för framtiden.
- Vi ska dela ut vår bilsportfolder med våra viktigaste frågor för året till politiker och beslutsfattare, säger Jörgen Andersson, ansvarig för Roadshow.

I Visbys hamn, i anslutning till M/S Sigyn och Power Circles nätverk kring elbilar och dess aktiviteter, finns ett av SBF:s tält med utställningsmaterial. Där hålls under tisdagen ett miniseminarium kring bilsportens roll för utveckling och användning av nya fordon och drivmedel.
Utställningen, med bland annat Crosskart Sverige Runt, finns på plats tisdag till torsdag. Här kan besökarna också prova Virtuell Bilsport.

Under hela onsdagen är Almedalen fylld av idrott, och bilsport är en del. Förutom Virtuell Bilsport får besökarna också möjlighet att titta på Urban Johanssons Pro Mod (bilden ovan) som knappt hunnit kallna sedan EM-deltävlingen i Finland, 1-4 juli. Gotlänningen Urban berättar gärna om både sig, bilen och tävlingsformen Dragracing.

SBF, med hjälp av Gotlands Bilsportförbund, finns i Visby 6-8 juli.

Svenska Bilsportförbundet har som ändamål att främja och administrera landets bilsport, både som bredd- och elitverksamhet. Totalt har drygt 20 000 förare giltig tävlingslicens, och antalet licensierade funktionärer är ungefär lika stort.

Antalet medlemmar som tillhör klubbar anslutna till Bilsportförbundet är cirka 107 000, fördelade på 470 klubbar. Sedan 1962 är Svenska Bilsportförbundet medlem i Riksidrottsförbundet.

Varje år arrangeras i Sverige bilsporttävlingar som ingår i VM eller EM.

SBF