Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kent och Stefan bröt i ledning

Kent Persson med co-driver Stefan Ahl tvingades bryta rallytävlingen Dackefejden som kördes i skogarna kring Växjö. Tävlingen lockade totalt över 200 startande varav drygt 30 i den erkänt tuffa 2WD klassen för A-förare. Förhandsfavoriter var Stefan Wass och Mattias Olsson, båda med tidigare toppresultat från tävlingen.

Kent och Stefan öppnade bra på första sträckan och satte en andra tid efter Joacim Kristiansson i en Opel endast slagna med 0,7 sekunder. Wass var knappt 4 sekunder efter och Mattis dryga 10. Att den andra sträckan skulle bli avgörande för toppstriden var klart i förväg eftersom det var Mattis hemmavägar men den skulle även sätta käppar i hjulen för många team. Joacim gick av vägen några kilometer från mål och bara några hundra meter senare tog tävlingen slut för Kent och Stefan.

- Vi hade riktigt fint flyt i körningen men det började regna och vägarna blev såphala. Vi gick in lite för hårt i en sväng, gled ut och träffade några stenar som slog sönder hjulupphängningen för oss. Det är riktigt synd, vi pratade med en fotograf strax innan och vi låg bara en sekund efter Mattis strax före vi gick av vägen så vi var i ledning när vi åkte av. Otroligt tråkigt att behöva sluta en tävling stående i skogen när vi började så bra, berättar Kent besviket.

Mattis vann klassen medan Wass fick nöja sig med en 7:e plats efter att han gjort ett mindre lyckat däcksval.

KP Motorsport

Tävlingsresultat
http://www.resultatservice.com/rally/2010/waxjo/slutres.pdf


Teamets hemsida
http://kpmotorsport.net/

KP Motorsport