Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fjärdeplats för Kent Persson i Laxå

Den första deltävlingen i Västras Distriktsmästerskap i rally kördes under lördagen i Laxå. Regerande mästaren i 2WD klassen, Kent Persson kom till start med ny co-driver. Smålänningen Stefan Ahl har ersatt Lars-Inge Björlin från Säffle som åkt med Kent de senaste åren.

Startfältet i 2WD klassen var riktigt imponerande med många av landets snabbaste förare på plats. Direkt på första sträckan tog Jonas Johansson från Askersund ledningen före Kent och Gotlänningen Johan Holmberg som åkte sekundlika. Efter andra sträckan var Jonas fortsatt i ledning tätt följd av Kent och Johan som fortfarande var inom samma sekund.

Tredje sträckan var tävlingens klart längsta och den som lyckades rycka åt sig lite tid här skulle ha en rejäl fördel de resterande två sträckorna mot målet. Kent berättar:
- Vi satsade riktigt hårt och när vi tog oss i mål var vi nästan säkra på att vi tagit en sträckseger. Bra attack från start till mål utan några stora misstag. Det kändes helt enkelt skitbra fram tills vi fick höra Jonas tid. Vi var 20 sekunder efter! Det kunde helt enkelt inte vara sant. Efter den snytingen var det svårt att få till den riktigt fina attacken på de två sista sträckorna. Vi har alltid kamera i bilen så vi hoppas vi kan hitta hur vi kunde tappa så mycket tid, det är ju något som gått väldigt snett.

Även om sträcktiden inte var i klass med Jonas och Johans var det ändå tredje i klassen men på de två sista sträckorna sjönk tempot rejält och hemmaföraren Johan Ydrefalk tog över tredjeplatsen från Kent och Stefan som fick nöja sig med en fjärdeplats i klassen och tionde totalt i tävlingen.

KP Motorsport

Tävlingsresultat http://www.resultatdata.com/rally/resultat/tavling.jsp;jsessionid=C9629E91DB2B8D86CA9E1C266C88120F?tavling=400

Teamets hemsida
http://kpmotorsport.net/

KP Motorsport