Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Peugeot är redo att försvara sin seger i Le Mans

Efter förra årets dubbelseger i Le Mans är Peugeot på jakt efter ännu en seger i det prestigefyllda uthållighetsloppet 24-timmars. Team Peugeot Total har arbetat hårt i 12 månader för att kunna upprepa succén i helgens lopp den 12-13 juni. Den senaste dubbelsegern på Spa-Francorchamps i Le Mans Series tyder på att Peugeot är i toppform.

Siktet är inställt på ännu en seger
Sedan den rutiga flaggan vinkade av förra årets Le Mans och Peugeot stod som segrare, har Team Peugeot Total jobbat med förberedelserna inför nästa utmaning: att erövra trofén en gång till.

- Vi har först och främst fokuserat på att anpassa 908 HDi FAP till de nya reglerna, säger Peugeot Sports tekniske direktör, Bruno Famin.

- Det har mest handlat om justeringar av motorn och karosseriet. Vi har i samarbete med Bosch optimerat motorns förbränning. Med Total har vi minskat friktionen och på så sätt frigjort energi och slutligen har vi förbättrat motorns luftgenomströmning, avslutar Famin.

Dubbelsegrar i alla tre loppen
De tre 908 HDi FAP har deltagit i tre lopp och 11 grundliga tester. Med 10-timmarsloppet Petit Le Mans, 12-timmarsloppet på Sebring och det senaste 100-milsloppet på Spa har Team Peugeot Total fått viktiga erfarenheter, som har svetsat samman teamet ännu mer.

Att det blev dubbelseger i alla tre loppen inger optimism inför Le Mans, men Peugeot Sports direktör Olivier Quesnel understryker att Peugeot fortfarande ser sig som utmanare:

- Vi är hela tiden under press, men vi utnyttjar detta positivt för att göra ytterligare framsteg. Vi blev alla väldigt stolta när vi slog Audi förra året och kan med säkerhet säga att vi har gjort allt som står i vår makt för att förbereda oss till att upprepa succén, avslutar Quesnel.

Tre erfarna team är klara för kamp
Le Mans betraktas inte utan grund som ett av världens största och hårdaste lopp;

-Man kan förbereda sig hur mycket som helst, men i slutänden måste allting stämma perfekt för att man ska vinna pokalen, säger Olivier Quesnel.

Peugeot ställer upp med ett starkt lag av snabba, erfarna och hungriga förare som alla är beredda att ta upp kampen och än en gång inta den högsta platsen på podiet.

908 HDi FAP nummer 1 
(med blå backspeglar):
Anthony Davidson (GBR)  
Marc Gené (ESP) 
Alexander Wurz (AUT)

908 HDi FAP nummer 2 
(med vita backspeglar):
Nicolas Missansian (FRA) 
Franck Montagny (FRA) 
Stéphane Sarrazin (FRA)

908 HDi FAP nummer 3 
(med röda backspeglar):
Sébastian Bourdais (FRA)
Pedro Lamy (POR)
Simon Pagnaud (FRA)


Peugeot dominerade Le Mans i början av 90-talet med 905. Det blev en förstaplats 1992 och en historisk första-, andra- och tredjeplats 1993. Sedan skulle det gå 14 år innan Peugeot 2007 återvände till Le Mans med 908 HDi FAP, som Team Peugeot Total körde i mål som segrare 2009. Presskontakt Maria Lantz www.peugeot.se