Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

SJUNDEPLATS EFTER STARK UPPKÖRNING

Påkörd i första racet och det såg nattsvart ut för Johan Stureson i Göteborg City Race, men Stureson ville annat och gjorde ett imponerande jobb, höll huvudet kallt och körde till sig en sjundeplats och fortsatt häng i tabellen.

Stureson inledde helgen i Göteborg med att åka allt snabbare under testpassen och levererade stabila topp åtta tider. Och i kvalet hade Skåningen ett riktigt snabbt varv på gång, men Thed Björk skrotade sin bil i räcket efter sista chikanen och säkerhetsbilen kom ut på banan. De varven Stureson hann sätta räckte till en elfte plats.

-Kände att där fanns kapacitet för några snabba varv, men fick aldrig riktigt chansen att bevisa det, men det är bara att ladda om, menade Stureson.

Snabbast var Jan Magnussen före Tommy Rustad och Fredrik Ekblom. I super-pole var däremot Robert Dahlgren vassast före Jan Magnussen och Tommy Rustad.

Det blev som väntat ett händelserikt första race där Dahlgren tog ledningen före Tommy Rustad och Jan Magnussen. Stureson fick en dålig start och tappade två placeringar, men tog sig upp till elfte och började klättringen mot den åtråvärda åttondeplatsen.

Men på varv sex försökte dansken Casper Elgaard sig på en omöjlig omkörning av Stureson, och istället för att ta sig förbi åkte han rakt på Stureson, vilket slutade med en trasig framvagn för Skåningen.

Vann gjorde Robert Dahlgren före Mattias Andersson och Fredrik Ekblom. Jan Magnussen låg tvåa till sista kurvan när vänster framhjul lossnade.

Oddsen talade inte för poäng i andra racet från en sextonde startposition, men Stureson ville annat och gjorde ett imponerande jobb, höll huvudet kallt och körde till sig en sjundeplats i mål inför 14 000 åskådare.

Starkt av Skåningen som trots det sena bilbytet redan kört hem 52 poäng och är näst bäste BMW förare i mästerskapet.

Race två vanns av Richard Göransson före de båda Biogas förarna Patrik Olsson och Fredrik Ekblom.

Johan Stureson hänger med i sammandraget och är sexa i Scandinaviska Cupen och sjua i STCC. Nu väntar Falkenberg den 10 juli.