Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Calle Ward vann AH Rallyt

0,4 sekunder blev segermarginalen till Petter Kristiansen

0,4 sekunder skiljde mellan segrarna Calle Ward/Sofia Karlsson och uppstickarna Petter Kristiansen/ Ole Kristian Brennum efter 100 km SS fördelat på elva sträckor. Calle startade dagen lite försiktigt men ökade tempot efterhand. Efter sju sträckor var inte Ward bättre än sexa men jobbade till sig segern efter imponerande körning på SS 9 och 10.
Snabbast efter sju sträckor var Frank Tore Larsen med kartläsaren Torstein Eriksen. Frank Tore är en av flera talangfulla junioren som höjt sig rejält detta år. Nu hade de oturen att bryta på SS8 efter en liten avåkning och fastnade på ett vägparti som saknade publik och orkade inte få lös bilen. Räkna med att han kommer att låta höra av sig längre fram.

Petter Kristiansen som detta år har utvecklats till en stabil och snabb förare var tvåa efter 7 sträckor, visade att han har talang och vinnarinstinkt genom att höja tempot på sista sträckan och vann den med 3,2 sekunder. När slutresultatet var sammanräknat skiljde det bara 4/10 mellan honom och Ward.

Regerande mästaren Peder Økseter hade också chans på seger men detta grusades på SS9 då bränseslangen lossnade och tidsförlusten på nästan 8 minuter spolierade chanserna. Jo Inge Bakken/Per Gunnar Årnes har tidigare under året haft problem med fjädringen på bilen visade sin kapacitet med att köra in på en hedrande tredjeplats.

Noterbart är också att junioren Steve Røkland körde till sig en sjätteplats trots sitt handikapp med startposition genom att han ännu kör utbildningsklassen. Honom får många se upp för när han från nästa tävling kör med samma förutsättningar.

Resultat och cupställning finns på www.topdriver.se

Kalle Bäckwall