Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

GÖTEBORG CITY RACE

Sverige mot Danmark. Det är dags för den andra fighten mellan STCC och DTC i Skandinavian Touring Car Cup. Stureson går in i den prestigeladdade kampen åtta poäng bakom ledande Robert Dahlgren.

Johan Stureson kommer till Göteborg City Race med en ny motor och ett helt nytt datalogging system från Motec, vilket gör att det andas optimism i iPS Motorsport.

-Nu har vi lite mer kraft i motorn jämfört med premiären tack vare en uppdatering, och Motec systemet gör utvärderingsarbetet lättare och snabbare, förklarar raceingenjör Magnus Juhlin.

Trots det blir det tufft för iPS teamet som har 45 minuter på sig att optimera bilen innan kvalet på en bana som inte är det minsta förlåtande.

-Skillnaden mellan succé och fiasko är hårfin, det gäller verkligen att ha rätt set-up på denna typ av bana, fortsätter teamchef Per Stureson.

Stadsrace är inget nytt för Johan Stureson. Skåningens imponerande erfarenhet av stadrace kommer från tiden i Formel 3 och Formel BMW i Tyskland där det blev ett 20-tal race, två race i Oslo och två på den aktuella banan i Göteborg.

-Jag gillar banan, det är en tight stadsbana som kräver mycket precision för att sikta rätt mellan räckena. Banan är mycket jämn, som en strykbräda, vilket gör att bilen hamnar där man sätter den, berättar Johan.

Och det krävs, för danskarna lär bjuda upp till fight.

-Det är många duktiga förare som säkerligen snabbt kommer att acklimatisera sig till banan och därmed slåss om segrarna, fortsätter Johan.

Men Johan Stureson vet hur det känns att ta steget upp på pallen i Göteborg efter andraplatsen 2009. Dessutom var iPS Motorsport det bästa teamet.

-Det upplever jag gärna igen på lördag, avslutar Johan Stureson