Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rallyelitens chockpresent till Lars Hedqvist på 40-årsdagen:?

En start i Midnattssolsrallyt i en Opel Ascona A

Lars Hedqvist tävlar i rally för Munkfors MC och har haft framgångar i såväl SM som Supercupen och lokala tävlingar. Själv är han blygsam och pratar sällan om sina prestationer – något som nu fått delar av den svenska rallyeliten att reagera. Idag, den 3 juni 2010, fyller Lars 40 år – och belönas med en start i Midnattssolsrallyt av en stor samling vänner och kollegor, bland dem rallyprofilerna Daniel Carlsson, Anders Karlsson, Mats Karlsson, Mats Bergeå, Joakim Gevert och Maria Andersson.
Fram tills idag har Lars varit helt ovetande om presenten där värmlänningen, passande nog med startnummer 40, kommer att få slåss mot gamla VM-profiler som Björn Waldegård och Stig Blomqvist blandat med nya, såsom högaktuelle svenskhoppet PG Andersson.

Att helt ovetande få en start i Midnattssolsrallyt – det låter som resultatet av en vadslagning eller ett skämt av det grabbigare slaget.
Och visst är det så till viss del, erkänner f.d. VM-föraren Daniel Carlsson som är en av de många vänner som ställt sig bakom förslaget – ursprungligen påkommet av Lars flickvän Ida. Men det är också något mer:

- Man ska inte bortse från att Lars är en rallyförare av rang. Hans blygsamma attityd gör att hans namn inte är så känt bland gemene man, men i rallykretsar vet alla vem Lars är och respekterar honom. Han är dessutom raggare ända in i själen, och nästan så länge jag minns har han pratat om att han vill köra Midnattssolsrallyt.
Så vi tänkte att vad kan vara bättre än att uppfylla hans önskan samtidigt som vi ger Värmland ett riktigt starkt namn i startfältet? Därför drog vi igång det här, som är ett brett initiativ av Lars vänner där alla har vetat om det hela och hjälpt till utom Lars själv… Vi hoppas det ska bli världens överraskning för honom!

Att få ihop starten har varit ett ganska stort projekt för gruppen – men det har ändå förenklats avsevärt av att Lars är så populär. Bakom det hela står en stor sammanslutning av såväl rallykollegor som vänner – vissa ägare av lite starkare företag som gett de ekonomiska muskler som krävs till projektet. De har ordnat bilen, en Open Ascona A, overaller, bokat övernattningar och gjort en anmälan till Midnattssolsrallyt som de lyckats få arrangören att mörka i alla startlistor ända fram tills idag.
De har dessutom bidragit med pengar samt startat ett konto dit Lars vänner och bekanta kunnat sätta in medel för att finansiera starten. Nu, efter flera månaders slit, är allt på plats och det enda som saknats fram tills idag har varit föraren själv. När Lars läser tidningarna idag så faller dock även den biten på plats – och den riktiga uppvärmningen inför starten den 14 juli i Jönköping kan börja.

Joakim Gevert, kartläsare, har också alldeles nyligen fyllt 40 år och kommer att sitta i högerstolen bredvid Lars under tävlingen:

- Lars kommer skrika rakt ut och få råpanik när han läser det idag, men efter att ha pratat med folk kommer han garanterat tycka det är kul. Jag fick frågan för någon månad sen att åka med som kartläsare, och det var ju inte mycket att fundera på. Vi kommer till start med ny motor, växellåda, bromsar och allt annat som ska vara nytt – och vi kommer absolut att ladda så mycket det går inom vägens gränser!

Hur det går för ekipage nummer 40 får vi se i juli, men hur Lars reagerar – det får vi se någon gång under dagen idag när han tittar ner i tidningen. Vi lär få anledning att återkomma…