Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell fyra i Kina

Patrik Sandell och Emil Axelsson slutade fyra i helgens rally i Kina.
Jiangning Rally var den andra deltävlingen i det kinesiska rallymästerskapet, där svenskarna nu ligger på andra plats i tabellen. Men det var en tuff resa innan de fick ta målflagg på söndagen.

- Äntligen i mål! Det var riktigt stygga vägar där man fick passa sig för punkteringar hela tiden. Men det var lärorikt, ett bra rally att testa gränserna på. Hur hårt man kan köra när det är så här mycket stenar och dåliga vägar, säger Patrik Sandell efter målgången.

Sandell och Axelsson inledde med rallyt med ett antal hårda fajter mot Patrik Flodin i den andra svenskbilen. Men sen kom punkteringarna och båda ekipagen förlorade tid. Den ende föraren som klarade sig utan problem var engelsmannen Mark Higgins, som också blev rallyts vinnare.

Inför sista dagen hade Sandell och Axelsson en andraplats på gång. De hade 31 sekunder upp till tvåan. 18 av dessa tog de in på de första två sträckorna, innan centerdiffen gick sönder bara två km in på den näst sista sträckan. Efter det gällde det bara att ta sig i mål med en bil som knappt var körbar.

- Det var High Chaparall hela tiden. Ibland drog det till vänster, ibland till höger. Ibland var den framhjulsdriven och ibland bakhjulsdriven. Vi var glada att överhuvudtaget ta oss i mål idag, säger Sandell.

De slutade på en fjärdeplats och ligger nu tvåa i mästerskapet efter rallyts vinnare Mark Higgins. Patrik Flodin slutade på en sjätteplats och ligger fyra i tabellen.