Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Besviken Mikael Lindqvist tvåa i Rally-SM.

South Swedish Rally kunde slutat mycket bättre för Mikael Lindqvist.

- Vi hade en jättechans att vinna klassen, trots att det inte började så bra på den inledande sträckan, där vi fick en punktering, säger Mikael Lindqvist.

Rallyt fortsatte sedan på bästa sätt och Mikael ledde klassen och låg tvåa totalt i rallyt fram till den elfte sträckan, där bråkade start systemet på bilen och det tog 30 sekunder innan de kunde starta.

- Riktigt tråkigt, jag tyckte att vi hade ganska bra kontroll på händelserna då och vi åkte i ett bra tempo utan att behöva ta några risker, säger Mikael Lindqvist.

Nu började en fruktansvärd jakt på att ta tillbaka ledningen och när det återstod två sträckor hade Mikael endast 2,6 sekunder kvar att hämta in på ledande Mats Jonsson.

- Jag kände att vi hade möjligheten att ta ikapp sekunderna på de två sista sträckorna, men tyvärr gick en bromsslang sönder så vi hade i stort sätt inga bromsar på de avslutande sträckorna. Jag fick åka mycket försiktigt och vi tappade mycket tid. Vi kom dock tvåa i klassen men det är svårt att känna någon riktig glädje, säger en besviken Mikael Lindqvist.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se

Pressansvarig Urban Andersson