Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

South Swedish Rally först – sedan VM i Portugal

I lördags eftermiddag gick han i mål som segrare i South Swedish Rally. På måndag är han hemma i Norge och firar 17 maj med familjen, sedan bär det iväg till Portugal för årets sjätte deltävlingen i rally-VM. Mads Östberg kom till Ljungby och South Swedish Rally, (SSR), som storfavorit till totalsegern, och den 22-årige norrmannen gjorde ingen besviken.

Tillsammans med Jonas Andersson infriade han alla förväntningar. Paret vann samtliga 15 sträckor som kördes under torsdagen, fredagen och söndagen.

Åttafaldige SSR-vinnaren, Mats Jonsson, Forshaga MC, tillsammans med gamle parhästen Johnny Johansson, blev visserligen totaltvåa i rallyt, men var distanserade med 3,47 minuter på de 147 kilometer långa specialsträckorna.

Mats Jonsson hade länge en hård fight med Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Norge, och Anders Kjaer/Trond Svendsen, också Norge, men efter hand som de norska ekipagen råkade ut för tekniska problem, klättrade Mats Jonsson i resultatlistan med sin Ford WCR. Mikael Linsdqvist/Per Anderssom, Östgöta BF, matchade Jonsson hårt ett tag, men fick även han slå av på takten för att ta sig i mål.
Nu blev det i stället en överraskning, Per-Arne Sääv och Karl-Olof Lexe i en Skoda Fabia Super 2000, som fick fart på grejerna sista rallydagen, och klättrade likt en trapetskonstnär i resultatlistan. Skodan har inte alls så många hästkrafter som bilarna framför, ändå slutade Sääv/Lexe totaltrea.

– Det här var fantastiskt roligt, och vilka fina rallyvägar ni har här nere i Småland, berömde Sääv efter målgången.

South Swedish Rallys organisation och Ljungby motorklubb fick genomgående mycket beröm av förarna för årets upplaga av South Swedish Rally. Bra vägar och en fungerande organisation är A och O för att ett så här stort motorsportsarrangemang skall fungera. Det här var det 35:e South Swedish Rally, och det fjärde som arrangerades med Ljungby som centralort.

Olle Karlsson