Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Klappat och klart för Sveriges största grusrally…

Nu jagar deltagarna sekunder under tre dagar

Det är en enda stor jakt på sekunder, och tiondelar av sekunder, från torsdag kväll till lördag kväll. Med lite uppehåll för service av bilar och vila för personalen.
Över 735 kilometer av sydsmåländska vägar skall avverkas, en sträcka lika lång som från Ljungby till Sundsvall. Skillnaden är bara att i South Swedish Rally handlar det till största delen om små grusvägar.

Det är emellertid inte bara förare och bilar som just nu förbereder rallyt, utan i lika hög grad funktionärerna. Rally är en personalkrävande sport. I South Swedish Rally arbetar mellan 1000 och 1200 frivilliga funktionärer ute på sträckorna, på serviceplatserna och i högkvarteret.

Av de 735,58 kilometer som utgör årets South Swedish Rally, är 145,66 kilometer avlysta specialsträckor. De utgör 19,8 procent av hela rallyt.
130 ekipage tävlar om placeringar i tre huvudtävlingar, Svenska Mästerskapet (SM), North European Zon (NEZ) och Volvo Original Sverigeserien.

Deltagarna i rallyt kommer från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Nederländerna, Tyskland och från Palestina (The Palistinian Federation). Palestina är inte ofta representerat sportsammanhang. Föraren och hans co-driver heter Rami Jaber och Mohammad Swetiy.

På torsdag kväll rullar denna stora cirkus igång, och arrangören väntar storpublik utmed specialsträckorna i Älmhults-, Ljungby- och Markaryds kommuner.
Rallyvägarna ligger klappade och klara för South Swedish Rally för 35:e gången…

Olle Karlsson, presservice