Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Segerchans för Mikael Lindqvist i South Swedish Rally

På torsdag startar årets tredje deltävling i Rally-SM. Mikael Lindqvist kommer att köra för att vinna Rally-SM.

- Vi visade i senaste tävlingen att vi har farten för att kunna vinna. Vi ledde tävlingen när det bara var några sträckor kvar att köra, tyvärr gick ett stag till gasspjället sönder och vi var tvungna att bryta, säger Mikael Lindqvist.

South Swedish Rally körs för 35:e gången och det har tidigare bara varit en Östgöte som har vunnit tävlingen, 1981 vann Björn "Nalle" Johansson från Boxholm SSR efter en fajt med Stig Blomqvist. I år kommer det nog inte ens bli en svensk totalsegrare då den norske VM-åkaren Mads Östberg ska starta i South Swedish Rally.

Efter vinterns tävlingar har bilen renoverats och allt har kontrollerats in i minsta detalj. I söndags genomfördes även ett test.

- Micke behövde inte köra så mycket innan han tyckte att bilen kändes bra. Vi har gjort en snabb genomgång av bilen och allt ser mycket bra ut inför tävlingen, säger mekanikern Mats Fridsén.

South Swedish Rally startar på torsdag med en publiksträcka som körs två gånger. På fredags eftermiddag fortsätter sedan tävlingen, för att avslutas med målgång i Ljungby på lördag kväll.

- Nu är det full gas som gäller, jag kör för att vinna Rally-SM, avslutar Mikael Lindqvist.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se

Pressansvarig Urban Andersson