Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally-SM och South Swedish Rally nästa uppgift för Pelle Sääv

Torsdag till lördag är det dags för årets första deltävling i Rally-SM på barmark.

Det är fjärde året som South Swedish Rally och Rally-SM arrangeras i småländska Ljungby. Liksom de tre föregående åren kommer rallyhögkvarteret att ligga mitt i stan, på Hotel Terraza. I anslutning till Terraza kommer såväl start- som målgång att ske. Serviceplatsen ligger också i närheten av centrum.

Deltagarna i Rally-SM kommer att köra ca 15 mil specialsträckor, fördelade på 16 sträckor. Rallyt startar redan på torsdagskvällen från startrampen i centrala Ljungby för att avverka sträcka ett och två på Millebygden Raceway. Sedan fortsätter rallyt under fredagseftermiddagen och avslutas under hela lördagen.

Pelle Sääv ligger för närvarande på 12:e plats i Rally-SM. Det hela började med Rally Sweden som också var den första tävlingen i nya bilen. Där varvades bra sträcktider med några lättare avåkningar. Det blev till slut en 15:e plats i Rally-SM och en 25:e i Rally-VM.
Därefter var det dags för Vinterpokalen i Sandviken, otroligt mycket snö under tävlingen gjorde att förhållandena blev ganska vanskliga. I Vinterpokalen blev det en sjunde plats i Rally-SM. Här fungerade allt mycket bättre, på fem av åtta sträckor hade Pelle topp fem placeringar på sträckorna.

Efter Vinterpokalen har bilen genomgått en omfattande renovering, vissa delar har varit hos Skoda fabriken i Tjeckien för genomgång. Den här helgen har det varit mycket testande, det började redan i fredags då teamet genomförde ett test i närheten av Linköping. På lördagen deltog sedan Pelle i Rally Österlen.

- Det här var riktigt nyttigt, vid testet i fredags lyckades vi ställa in bilen riktigt bra för grusunderlag. Vi gav sedan inte allt på tävlingen utan körde med lite marginal, det är ju inte många dagar kvar innan nästa tävling att reparera på om något händer. Jag känner mig riktigt laddad inför South Swedish Rally och den här bilen passar min körstil perfekt, säger Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 under hela veckan på hemsidan. www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson