Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik och Jesper är på jakt hemma i Småland…

Nu laddar de mot SM-toppen

Patrik Johansson och hans co-driver, Jesper Johansson, är på jakt hemma i de småländska sko-garna. Det gäller viktiga poäng, och viktiga placeringar i årets SM.

Alvestaföraren, som tävlar för Wäxjö MS, har alla chanser att avancera i SM-tabellen med bra kör-ning i South Swedish Rally.

Paret Patrik och Jesper brukar göra bra ifrån sig just i South Swedish Rally, och dessutom har pa-ret blivit publikfavoriter i rallyt.

Patrik Johansson har "växlat upp" rejält från de tre föregående Ljungbyåren i South Swedish Rally.

I år styr han en Mitsubishi Lancer Evo IX, en 4-hjulsdriven projektil på cirka 310 hästkrafter. Patrik kör i klassen otrimmat 4-hjulsdrivet där rena getingboet råder i toppen.

Inför South Swedish Rally delar paret Johansson-Johansson tredjeplatsen med P-G Andersson, Årjäng, men fyra poäng framför ligger Jimmy Joe, SMK Motala och ytterligare sex poäng framför toppar Patrik Flodin, Ilsbo MK.

Tidigare körde Patrik Johansson en Ford Fiesta otrimmad tvåhjulsdriven och slutade i fjol SM-tvåa i i klassen, och trea i juniorklassen.

I år har det blivit en sjätteplacering (Svenska Rallyt) och en femteplacering (Sandviken) i SM, hit-tills. Patrik börjar bli varm i den nya bilen, det visade han för ett par veckor sedan i generalrepetitionen inför SM/NEZ-tävlingen i Ljungby. Han blev totaltvåa i Kong Christians Race i Kristianstad, och gick upp i ledningen i Mitsubishicupen.

Bered er på en "storviltsjakt" på rallyvägarna runt Ljungby och Älmhult den 13-15 maj!

Olle Karlsson