Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sex svenskar till Rallycross- EM i Portugal

Sex svenskar är på väg till Portugal med tävlingsbilen på släp. I helgen startar Rallycross-EM 2010 och förväntningarna är mycket stora i svenskleden.

Michael Jernberg, Skoda Fabia, tog silver förra året fast målet var guld. I år är det inget snack från hans sida - guldet ska med hem till Kinna. En rad tester har han hunnit med, och hela teamet är redo för den stora jakten.
Kenneth Hansen har redan fjorton EM-guld i tyngsta klassen Division 1. Förra året blev det "bara" brons bakom Michael Jernberg. Nu har Kenneth tagit ett djupt andetag och fokuserar på att vinna igen med sin Citroën C4.

Stig-Olov "Stecka" Walfridson debuterade 1981 i Rally. Har redan elva SM-guld men ingen medalj i Rallycross-EM - än. Efter totalsegern i den svenska EM-deltävlingen i Höljes har värmlänningen visat alla att kapaciteten finns. Enda orosmolnet kan möjligen vara att turbon i hans Renault Clio tappade trycket när de testade.
- Men det fixar vi under nedresan till Portugal, säger Stecka.

Andréas Eriksson bygger värstingbilar på löpande band för Olsbergs MSE i Nynäshamn. Versionen Ford Fiesta 10 (2010) är 50 kilo lättare än fjolårets modell, och Andréas har själv bantat 10 kilo.
- Jag får det tufft i teamet, men det är inget snack utan den här gången tar vi guldet med hem, säger Andréas som också har norrmännen Kjell Arne Smerud och Mats Lysen med i teamet, i Fiestor och i Division 1.

Klassen under heter Division 1A och där finns två svenska påläggskalvar från Lidköping som vill upp i Div 1. David "LL" Johansson i en Peugeot 206, och Johan Larsson i en helt nybyggd Citroën C2. Möjligen att det sistnämnda kan sätta käppar i hjulet för Johan som gör sin största satsning någonsin för att ta EM-guld: motorn har inte kommit! Den ska monteras på plats på vägen ner till Portugal.
- Det är synd att vi inte får testa något, men det är bara att gilla läget och göra det bästa av det, säger Johan.

Totalt körs tio deltävlingar i Rallycross-EM och helgens premiär i Portugal blir en ny bekantskap för samtliga, för Circuito de Montalegre har inte varit med tidigare. Förarna drar sedan vidare till den franska deltävlingen som körs veckan efter.

Kalender Rallycross-EM 2010:
1-2/5 Portugal
8-9/5 Frankrike
30-31/5 England
5-6/6 Ungern
3-4/7 Höljes, Sverige
10-11/7 Finland
7-8/8 Belgien
14-15/8 Tyskland
11-12/9 Polen
18-19/9 Tjeckien


SBF