Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally Sweden även 2011

"En seger för hela organisationen"

Rally Sweden får VM-status även 2011. Det beslutet tog det internationella bilsportförbundet, FIA, i dag.
– En seger för hela organisationen. Det här har vi kämpat hårt för, säger Bertil Klarin, VD för arrangerande Svenska Rallyt AB.

Rally Sweden 2010 blev en lyckad tävling både sportsligt, publikt och säkerhetsmässigt. Det var viktigt i kampen om en fortsatt plats i VM-kalendern. I går kom också beskedet från World Motor Sport Council att även nästa års VM-rally på snö och is kommer att avgöras i Sverige.

Lobbyarbetet för att återigen få en årlig återkommande plats i VM-kalendern inleddes redan under sommaren 2009 när det stod klart att det tidigare beslutet från FIA, som innebar att alla VM-tävlingar bara skulle få köra vartannat år, hade hävts. Arbetet med att övertyga FIA om att Sverige borde ha en årlig permanent plats i kalendern intensifierades under hösten och detta arbete har nu resulterat i ett positivt besked gällande åtminstone 2011.

– Vad som händer efter 2011 vet vi fortfarande inte, men utsikterna är mycket goda att vi har en svensk VM-tävling även 2012, säger en lättad och glad Klarin och tillägger apropå dagens beslut:
– Det här är en stor seger för oss. Nu kan vi tillsammans med våra samarbetspartners fortsätta att utveckla tävlingen och hela evenemanget för framtiden.

Rally Sweden blir första deltävlingen i 2011 års mästerskap. Tävlingen kommer att avgöras 10-13 februari.

Se hela kalendern på:
http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/pressreleases/wrc/2010/Pages/wrc_2011.aspx

Jerker Johansson