Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Roadshow på Göteborgs Motorshow

Se Pike's Peak-bilen i Svenska Bilsportförbundets monter på Göteborgs Motorshow. Eller prova själv en tävlingsbil i datamiljö. Eller varför inte ta pulsen på Mattias Lindberg innan säsongen i Formel Renault drar igång?

Vid lunchtid idag öppnade Göteborgs Motorshow för allmänheten. Svenska Bilsportförbundet är på plats med ett knippe olika tävlingsfordon. Vassast är Roger Johanssons Ford Mustang, som han kör de 402 metrarna i grenen Dragracing på lite drygt sex sekunder. Som bäst har han kommit upp i 367 km/h.
I montern finns också en för Drifting utrustad Toyota Supra, och Mattias Lindbergs Formel Fenault. 16-åringen gör sin andra säsong i klassen och har siktet högt inställt.
- Mattias kommer att vara på plats här på mässan under fredag, lördag, söndag. Idag har han ett nationellt prov i skolan och det måste få gå före, säger Jörgen Andersson, mässansvarig i Svenska Bilsportförbundet.

Flera av förbundets virtuella spelmaskiner är uppställda, redo för race.
- Virtuell Bilsport är någonting som nästan alla elitförare övar sig på. Dels lär man sig de olika banorna, och dels kan du träna spårval, fortsätter Jörgen Andersson.
Lokala klubbar på plats är Torslanda MK och Väst 8. Den senare puffar för sin EM-tävling i Radiostyrd Bilsport som arrangeras i Göteborg i augusti.

Under torsdagen var mässan öppen för inbjudna gäster och media. Förbundsordförande Kåge Schildt fanns på plats.
- Det är alltid roligt att visa upp vår idrott och de goda utövare vi har, säger Kåge Schildt.
På gigantiska storbildsskärmar utanför Svenska Mässan nås göteborgarna av budskapet att svensk bilsport är både fartfyllt och spännande, och det är möjligt att tävla med vanlig privatbil.

Den som vill beskåda någonting häftigare kan se Olsbergs MSE:s Fiesta som specialbyggdes för den oerhört tuffa backtävlingen Pike's Peak i USA med 156 kurvor. Marcus Grönholm körde bilen, och Olsbergs MSE var i ett slag etablerat i USA, där killar som Ken Block nu kör en svenskbyggd Fiesta i Rally Amerika.

SBF