Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige Inför deltävling 3

 • Kong Christian Race – 24 april 2010
 • Mitsubishi-serien slår rekord med 12 startande
 • Dags för säsongens första grustävling
 • Tre nya Evo Challenge-teams finns med
 • Jimmy Joge, dubbel vinnare på snö, siktar på att ta tredje raka segern.
  Organisatören av Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden kan den här gången glädja sig över att 12 bilar kommer till start i säsongens första grustävling, Kong Christian Race. Tävlingen i Kristianstad är årets tredje i den enda officiella serien för Mitsubishi Lancer i Grupp N. Med 12 bilar sätter serien rekord i antal ekipage sedan starten 2008.

  Spännande blir det att se om Jimmy Joge med co-driver John Stigh vinner igen, nu när underlaget går från snö till grus. Å andra sidan var det just i Kong Christian Race som Joge tog sin första delseger 2009 i Evolution Challenge. Räkna med att han blir en tuff förare för de andra att slå!

  Tvåa i serien är Patrik Johansson/Jesper Johansson och de vill gärna plocka rejält med poäng i helgen, och fartmässigt har de varit nära sin första seger i Evo Challenge. Tvåa förra gången var Markus Hällbo/Lars Gustafsson. Nu vill de väldigt gärna ta sin första seger för säsongen, vilket naturligtvis Anders Jonasson/Jörgen Lindahl också tänker kämpa för. Jonasson/Lindahl har nu kört in sig i bilen och fått upp tempot.

  En som har kört riktigt fort i tidigare tävlingar och tagit flera sträcksegrar är Jari Saarinen, med co-driver Per Andersson. De kommer definitivt för att slåss om segern. Med några små mindre problem bakom sig, är det nu möjligt att det lossnar ordentligt för Hans-Erik Weng/Henrik Hulterskog, Joachim Carlström/Jörgen Norman och Roger Enlund/Christer Carlsson. De har alla visat att de kan ta en pallplats.

  I Kong Christian Race finns en särskild damklass, vilket gör att Cindy Brüggemann startar framför det övriga fältet i Evolution Challenge. Den här gången har hon Christian Larsson bredvid sig i högerstolen, hennes tredje co-driver så här långt i år.

  En välkommen debut i serien gör Tobias Gustafsson/Anders Berglund och Daniel Lundberg/Karl Tyrén. Startar gör också Joachim Grahn, som därmed kommer tillbaka efter att ha kört några deltävlingar förra året. Han har co-drivern Joakim Nilsson med sig.

  Ramona Karlsson/Miriam Walfridsson och Fredrik Alsdal/Richard Eliason har andra åtaganden i helgen och väljer därför att avstå den tredje deltävlingen i serien.

  Kong Christian Race är traditionsenligt den första sommartävlingen, och att den är populär märks för 225 förare har anmält sig. Arrangemanget genomförs på lördag, med start och mål i Kristianstad. Totalt ska fem sträckor köras på sammanlagt 46 kilometer.

  För första gången får årets totalvinnare av Evolution Challenge i United Kingdom, Irland och Sverige samma pris: en sponsrad start i FxPro Cyprus Rally. Den tävlingen är final på IRC, Intercontinental Rally Challenge. Den av de tre Evo-teamen som kör snabbast då blir krönt till European Evolution Challenge Champion.

  2010 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Pirelli däck, Sunoco bränslen, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, JR Motorsports, PIAA extraljus, Sparco racekläder, MPart, FxPro Cyprus Rally och Mitsubishi Motors Sweden.

  Startande deltävling 3
  74 Cindy Brüggemann (Gamleby)/Christian Larsson (Gamleby)
  140 Jimmy Joge (Tjällmo)/John Stigh (Skänninge)
  141 Jari Saarinen (Mantorp)/Per Andersson (Mantorp)
  142 Joachim Grahn (Yngsjö)/Joakim Nilsson (Kristianstad)
  143 Anders Jonasson (Växjö)/Jörgen Lindahl (Ryd)
  146 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås)
  150 Hans-Erik Weng (Säffle)/Henrik Hulterskog (Stensjön)
  151 Markus Hällbo (Stora Skedvi)/Lars Gustafsson (Hofors)
  152 Tobias Gustafsson (Finspång)/Anders Berglund (Finspång)
  153 Patrik Johansson (Växjö)/Jesper Johansson (Ryd)
  154 Daniel Lundberg (Danderyd)/Karl Tyrén (Täby)
  155 Roger Enlund (Västerås)/Christer Carlsson (Katrineholm)


  Ställning efter 2 deltävlingar
  Förare
  1 Jimmy Joge 24
  2 Patrik Johansson 19
  3 Anders Jonasson 14
  4 Markus Hällbo 12
  5 Roger Enlund 11
  6 Joachim Carlström 9
  7 Hans-Erik Weng 8
  8= Cindy Brüggemann 6
  8= Ramona Karlsson 6
  8= Jari Saarinen 6
  11 Fredrik Alsdal 1
  Co-drivers
  1 John Stigh 24
  2 Jesper Johansson 19
  3 Jörgen Lindahl 14
  4 Lars Gustafsson 12
  5 Christer Carlsson 11
  6 Jörgen Norman 9
  7 Henrik Hulterskog 8
  8 Henrik Apelskog 6
  8= Miriam Walfridsson 6
  10 Eveline Walfridsson 4
  11 Anders Carlsson 2
  12 Richard Eliasson 1