Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Årets Bilsport instiftar stipendium i Rallycross

Förlaget Årets Bilsport i Västerås instiftar ett stipendium på 10 000 kronor i Rallycross. Priset ska delas ut till någon som tillfört och gjort mycket för sportgrenen under 2009.

- Ofta är det den som vinner som uppmärksammas. Vi vill ära den som gjort mycket gott för Rallycrossen, och det kanske bli någon utanför förarledet, säger Tommy Härlin, vice VD för Årets Bilsport.
- Att Rallycross lyfts fram på det här sättet är trevligt. Speciellt om någon som jobbar i det tysta får en uppmuntran, säger Kenth Bergström, ordförande i Svenska Bilsportförbundets Rallycrossutskott.

Stipendiet ska delas ut i samband med EM-deltävlingen i Höljes, och består av en check på 10 000 kronor.
- Höljes betyder mycket för oss. Vi har god kontakt med Finnskoga MK och vi har lanserat många av våra produkter där. Det är lite av vår egen bokmässa, fortsätter Tommy Härlin.

Ännu har inte juryn, som består av forne europamästaren Lasse "Stinsen" Larsson, redaktör Morgan Björk samt Årets Bilsports VD Hasse Lindberg, försäljningschef Robert Berg och vice VD Tommy Härlin, utsett den första pristagaren.
- Vi tittar på de som gjorde något bra under 2009, för vi ligger alltid ett år efter, säger Tommy Härlin och syftar på företagets populära årsböcker som alltid finns ute en bit in på nästkommande år.
Stipendiet kommer att delas ut i ett uppehåll under lördagens tidskval i Höljes.

I fredags presenterade också förlaget sin senaste bok som täcker in allt om Rallycross, från första svenska provtävlingen från 17 oktober 1971 till dagens elitförare både nationellt och internationellt.

SBF