Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Dubbelt Västervik i Skänninge

När den andra deltävlingen i RS-serien Skänningeknixen arrangerad Västra Östergötlands MK blev det dubbelt Västervik i topp. Ingen kunde sätta MIkael Stark på plats utan han kunde vinna sin andra raka seger i RS-serien. Tjustföraren med sin potenta Ford Escort var fem sekunder före Jörgen Johansson, Västerviks MSK i sin OpelAscona.

- Det satt fint med den här segern ,sade en nöjd Mikael
men tyckte lite synd om Norrköpings Roger Andersson som hade tvingats byta bromsskivor kvällen innan tävling och inte fick ordning på det ordentligt. Nu blev han ändå fyra i klassen ändå 12 sekunder efter Mikael.

Den som tog tredjeplatsen var fortåkande västgöten Pär Karlsson som med sin Peugeot 205 åkte mycket vägvinnande och var bara 1,4 sekunder efter Jörgen i mål.

Hemmaföraren Mikael Brodd gjorde debut på asfalt med sin Saab 9-3 kitcar och var relativt nöjd med femteplatsen i klassen. VÖMK-paret slog sexan i klassen Patrik Olsson, Norrköping i sin Volvo med 4,3 seku nder. Botkyrkas Björn Bäckström hängde inte med riktigt utan fick nöja sig med sjundeplatsen.

Nu blev så att inte Tjustföraren Mikael Stark van tävlingen totalt utan det blev oldtimern i gänget Håkan Svensson, Fägre Mk i en fyrhjulsdriven Mitsubishi.

Segermarginalen blev knapp då den bara skrevs till en halv sekund. I RS-serien räknas inte 4wd-ekipagen med i poängberäkningen utan de får deltaga ändå.