Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Prova fritt med Crosskart Sverige runt

En nybyggd crosskart ska färdas Sverige runt i sommar. Klubbar tillhörande Svenska Bilsportförbundet kan få låna den för provkörning, och åskådare på SM-tävlingarna kan testa den i pauser.

Crosskart Sverige runt är projektnamnet, och målet är att under en treårs period nå så många nya utövare som möjligt.
- Crosskart är en förhållandevis billig sport, och du får mycket körglädje, säger Håkan Persson, ordförande i Svenska Bilsportförbundets Crosskartutskott.

Släp från Lööve
Släpet som Lööve ställt i ordning ska besöka samtliga SM-tävlingar och en rad mässor.
- På mässorna blir det ingen provkörning, utan där ska vi försöka ge de intresserade tips om vart de kan vända sig för att prova, fortsätter Håkan Persson.
- Det behövs en riktig bana för att få den rätta känslan.

Motor på 125 cc
Motorn från Ren Racing är på 125 cc och alla från tolv år och uppåt kan köra. Företaget GA Lindberg har levererat overaller i alla storlekar, liksom hjälmar, skor och handskar. Aspen tillhandahåller bränsle och Tent Scandinavia AB ser till att allt står skyddat under ett tält. Själva bilen är byggd av POLOJ Craftmanschip AB i Köping. Den har sex växlar och är drevad för cirka 80 km/h.
- Premiärvisningarna har vi klarat av, dels på en ungdomsgård i Arboga och dels på mässan i Jönköping under påsk, säger Håkan Persson.

Gratis provkörning
Att provköra är helt kostnadsfritt. Den som sedan önskar gå vidare kan få utbildning på plats som kan leda till licens.
- Förarföreningen ska hjälpa till i tältet och ta hand om alla gäster. Samtidigt får föreningen möjlighet att sälja sina kläder.

Börjar i liten skala
Apropå kläder så har Charden Reklam försett bilsportförbundets profilkläder med Sverige runt-loggan för de som arbetar med projektet.
- Vi börjar i liten skala, men redan nu känns det här stort för oss. Blir utvecklingen som vi hoppas kan det växa ytterligare till nästa år, avslutar Håkan Persson.



För att få mer information om projektet hittar du på hemsidesadressen www.svenskcrosskart.se .

SBF