Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kåge Schildt enhälligt omvald

Som väntat valdes Kåge Schildt på söndagen för sitt sjunde år som ordförande för landets bilsportare. Förbundsmötet som denna gång hölls i Visby präglades av bästa samförstånd.

De 41 ombuden från landets alla hörn var helt eniga i sitt beslut att ge förbundsordförande Kåge Schildt i uppdrag att fortsätta leda Svenska Bilsportförbundet och dess drygt 105 000 medlemmar. Det blir hans sjunde år som ordförande. Även övriga i tur att avgå valdes för ytterligare en period. Liksom Irene Nygren i valberedningen.
- Vi har arbetsro och samförstånd, vilket gör att vi kan arbeta framåt med sporten och flytta fram våra positioner, säger Kåge Schildt.

Bilsport på Kulgården
Desto livligare var det innan Förbundsmötet. Den här gången bjöds nämligen alla deltagare på olika aktiviteter ute på Kulgården, med bland annat medåkning i rallybil.
- Mungiporna letade sig snabbt uppåt på samtliga och det blev en lyckad dag, konstaterar Kåge Schildt.

Eftersom cirka 90 personer deltog totalt delades alla in i två grupper, där den ena besökte Kulgården. Den andra fick samtidigt en rundvandring på Visby Medeltidsmuseum under sakkunnig ledning. Under eftermiddagen bytte grupperna plats.
Traditionsenligt leddes mötet av förre landshövdingen i Östergötland, Björn Eriksson, som i vanlig ordning svingade klubban både snabbt och säkert.

Följande personer ingår i Svenska Bilsportförbundets styrelse:
  • Ordförande Kåge Schildt, Åstorp (omval)
  • Vice ordförande Kenneth Thorén, Solna (omval på 2 år)
  • Vice ordförande Sören Johansson, Linköping
  • Ledamot Hans Hillebrink, Upplands Väsby (omval på 2 år)
  • Ledamot Monica Möller, Helsingborg
  • Ledamot Pierre Ellison, Säffle
  • Ledamot Elisabeth Eriksson, Överkalix (omval på 2 år)