Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kungliga medaljen till Hans Wängstre

Hans Wängstre har genom ett gediget arbete, utan stora åthävor, skapat sig ett namn i racingkretsar både nationellt och internationellt. För sitt engagemang för de unga talangerna fick han idag mottaga den Kungliga medaljen.

Den tidigare så framgångsrike rally- och racingföraren Hans Wängstre, Jönåker, känner till - och följer - samtliga unga talanger inom Karting och Racing. Små osynliga drag i lämpliga trådar ger möjlighet till den internationella arenan för de som kan och vill uppåt i Racing. Namn som Formel 1-föraren Stefan "Lill-Lövis" Johansson och Indy 500-vinnaren Kenny Bräck har startat sin karriär i Hasses synfält. Liksom Björn Wirdheim och Sebastian Hohenthal. Tillsammans med Christer Johansson drev han i flera år det legendariska teamet "Itchiban".

Med ålderns rätt har Hasse lämnat uppdraget som Svenska Bilsportförbundets förbundskapten i Racing. Så sent som i fredags var han ändå på Circuit de Catalunya där han med stort intresse följde 19-årige Marcus Ericssons test inför premiären i GP2, just på den spanska Formel 1-banan.

Den Kungliga medaljen delades ut vid Svenska Bilsportförbundets Förbundsmöte av racingstjärnan Sebastian Hohenthal.

Utdrag ur statuter för Kungliga Medaljen
Kungliga medaljen är instiftad för att utdelas till person som under en lång följd av år nedlagt ett hängivet, förtjänstfullt och framgångsrikt arbete för motorsportens främjande.
Medaljen utdelas av Sveriges Motorfederation som består av de fyra förbunden Svenska Bilsportförbundet, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (Svemo), Svenska Flygsportförbundet och Svenska Racerbåtförbundet. Medaljkommittén består av en person från respektive förbund. Därutöver har Hovet rätt att utse en representant.

SBF