Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Guldrattar till sju trotjänare

Sju klubbledare hedrades för lång och trogen tjänst med utmärkelsen "Guldratt" då Svenska Bilsportförbundet höll Förbundsmöte i Visby. Årets arrangör blev Katrineholms MK och resestipendiet tilldelades Bernt Nyman, Lycksele MK.

Minst 20 års uppoffrande och framgångsrikt arbete i ledande befattning inom klubb, distrikt eller förbund krävs för att någon ska äras med en Guldratt. Följande sju fick mottaga denna hedersbetygelse i samband med dagens Förbundsmöte:

422 Ann Johansson, Oskarshamns RRC
423 Connye Grönlund, Skillingaryds MK
424 Ingemar Carlsson, Eskilstuna MK (ej närvarande)
425 Thomas Avelin, MSK Hammaren (Hallstahammar)
426 Lars Svenman, MSK Hammaren (Hallstahammar)
427 Mikael Lindkvist, MSK Hammaren (Hallstahammar)
428 Jårs Damberg, Rallyklassikerna (Bromölla) (ej närvarande)


Katrineholms MK årets arrangör
Varje år utdelas också en tennkanna till den tävlingsarrangerande förening som bäst förtjänat utmärkelsen "Bertils Kanna". Tennkannan är en replik av den gåva distrikten gav till Bertil Lundberg när han slutade som förbundsordförande. Mottagande förening är att betrakta som "årets arrangör" inom svensk Bilsport.
2010 års Bertils Kanna gick till Katrineholms MK, med motiveringen: "När varken vädrets eller de ekonomiska makterna är nådiga, är det tryggt att ha arrangörer som ändå vågar ta risken. Som ställer upp med tid och manskap. Som målmedvetet och med engagemang ser till att stora mästerskap kan slutföras, vilket klubben gjorde när den med kort varsel kunde genomföra en mycket bra finaltävling." Utmärkelsen mottogs av klubbens ordförande Crister Nystrand.

Resestipendium till Bernt Nyman
Svenska Bilsportförbundets årliga resestipendium avser att hedra den ledare vars insatser bidragit till sportens utveckling. I år fick Bernt Nyman, Lycksele MK, stipendiet på 12 000 kronor med motiveringen: "I över 40 år har årets resestipendiat varit bilsporten trogen inom många områden. Han har varit en aktiv ledare både inom sin klubb och sitt distrikt sedan 1963, han har även hunnit med att vara en aktiv förare både internationellt och nationellt. Som om inte det vore nog är han banbesiktare i Rallycross och Karting."

SBF