Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fortsatta problem för Sandell i Jordanien

Strulet fortsätter för Patrik Sandell och Emil Axelsson i Jordanien. På torsdagen tvingades de stanna sin Skoda Fabia S2000 med ett trasigt styrstag. Fredag morgon startade de om med tidstillägg enligt superrally-regeln. Men på dagens tredje sträcka var det dags igen.

Sandell och Axelsson inledde morgonens första sträcka med bra flyt i körningen och satte tredje snabbaste tid i SWRC-klassen. Men redan på andra sträckan började det hacka i maskineriet igen.

- Det var en av alla dessa stenar. Det finns hur många som helst att köra på, och den här träffade hasplåten under bilen, vilket resulterade i oljeläckage från växellådan, berättar kartläsaren Emil Axelsson.

De svenska Red Bull-förarna kämpade vidare, i hopp om att skadan inte var så allvarlig och att de skulle kunna ta sig vidare till serviceuppehållet. Men en bit i på den tredje sträckan, den 40km långa Jordan River, rasade växellådan och tävlingen var slut för dagen. De fick återigen parkera bilen vid vägkanten och agera åskådare resten av dagen.

- Vi har självklart inget med toppstriden att göra längre, men vi kommer ändå att starta om imorgon. Det gäller att ta sig i mål och få med sig så många VM-poäng som möjligt. Varje poäng kan vara viktigt när säsongen ska summeras i slutänden, säger Emil Axelsson.