Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Premiär på Elmia för Roadshow 2010

Påskhelgen är vikt för Bilsport Performance & Custom Motorshow på Elmia och Svenska Bilsportförbundet är på plats med både bilar och förare. Ett dragplåster är Pike's Peak-bilen från Olsbergs MSE.

En verklig klassiker är tävlingen Pike's Peak i USA där de tävlande kör kilometer efter kilometer uppför, med branta stup bredvid vägen. Förra året startade forne rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm i en Ford Fiesta, byggd och utvecklad av Olsbergs MSE i Nynäshamn. Den Fiestan visas i Svenska Bilsportförbundets monter.

Publiken bjuds på sköna sladdar
Där finns också fyra bilar utrustade för Drifting, grenen där skönheten i en sladd bedöms. Eller rättare sagt tre bilar visas i montern, medan den fjärde finns på Actionarena där besökarna kan se hur Drifting går till när etablerade förare kör.

Spelsimulatorer Simulatorer för Virtuell Bilsport, ett par crosskartar och en Mazda från ett tjejprojekt i Hedemora visas. Det senare är ett samarbete med gymnasiet och utbildning av mekaniker, vilket engagerar Bilsportförbundets partner Bilproffs.se.

Talang från Hässleholm
Från Vankiva utanför Helsingborg kommer Mattias Lindberg med sin Formel Renault. Den blott 16-årige talangen finns på plats hela helgen. Däremot är det bara under Annandagen då det är lite av familjedag som Karting on Tour gästar mässan. Då har alla besökare mellan sju och nio år möjlighet att prova på Karting helt gratis på en liten minibana på mässområdet.

Bilsport Performance & Custom Motorshow pågår 2-5 april. Svenska Bilsportförbundet finns i monter B04:01.

För mer information om mässan se www.custommotorshow.se

SBF