Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tre svenskar till start i Rally Jordanien


April månad inleds med VM-rallyt i Jordanien där tre svenskar står på startlinjen: P-G Andersson, Patrik Sandell och Patrik Flodin. Alla tre har anknytning till Svenska Bilsportförbundets elitsatsning SMSC och landslaget.
Tävlingen har VM-status för klassen SWRC och där startar både P-G Andersson och Patrik Sandell i varsin Skoda Fabia. P-G Andersson premiärkörde bilen i Rally Sweden och vann övertygande.
- Jag hade tänkt stå över Rally Jordanien, men när det gick så bra i "Svenska" är det bäst att fortsätta så snart som möjligt, säger P-G Andersson.

Dubbelt svenskt i Kina
Patrik Sandell och Patrik Flodin har nyligen kört den första deltävlingen i det kinesiska mästerskapet, och det blev svensk dubbelseger. Flodin etta och Sandell tvåa. I VM går den Subaru Patrik Flodin kör in i klassen PWRC. Samtliga tre svenska ekipage stod över Rally Mexico och därför är P-G och Flodin tvåa i sina respektive klasser, och Sandell sjua inför Rally Jordanien.

Svårkört i Jordanien
Tävlingen, som startar den 1 april, blir först med att köra torsdag till lördag. Sju sträckor på torsdagen, fredagen aningen kortare med sex sträckor innan tävlingen avslutas med åtta specialsträckor på lördagen. Totalt handlar det om 35 mil special.
- Det är ordentligt svårkört i Jordanien. Landskapet är så öppet att du inte kan bedöma avståndet. Men självfallet åker vi dit för att ta en ny seger, säger P-G Andersson.


P-G Andersson


Patrik SandellPatrik Flodin


Swedish Motorsport Challenge
Både 25-årige Patrik Flodin och snart 28-årige Patrik Sandell ingår i SMSC, Swedish Motorsport Challenge. Det innebär en plats i Svenska Bilsportförbundets elitsatsning där målet är att få unga talanger färdiga att ta det sista steget upp i absoluta högsta klass internationellt.
P-G Andersson, som nyligen fyllt 30 år, har ett mångårigt förflutet i SMSC och alla tre ingår i landslaget.
- Alla tre svenskarna har potential att vinna, vilket verkligen är glädjande. Att de redan tagit fyra delsegrar på lika många mästerskap är rent fantastiskt bra, säger förbundskapten Anders Dawidson som hoppas att den svenska segersviten fortsätter.

Läs mer och följ rallyt på:
www.pgandersson.se
www.patriksandell.com
www.patrikflodin.com
www.jordanrally.com
www.sbf.se/SMSC


SBF