Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rekordintresse för SM i Rallycross

Anmälan till SM i Rallycross har stängt med ett rekordfält på 159 förare. Förra året fick klassen JSM ställas in därför att ingen anmält sig - i år gör 27 stycken sig beredda för start!

Efter en satsning på de unga förarna genom att öppna för deltagande med Supernationella bilar - 2150cc - har fjolårets ointresse vuxit till 27 anmälda.
- Helt fantastiskt! Vi har länge sagt att så borde vi göra, och det har verkligen gett resultat, säger Kenneth Karlsson, ledamot i Rallycrossutskottet.
Nu kommer inte alla att köra bilar 2150-bilar, utan några kommer också till JSM-start i 1600-bilar.

Norsk utmanare
Serien drar igång den 8 maj i Strängnäs. En av favoriterna i JSM är en 20-åring från Norge som tävlat framgångsrik i deras motsvarighet till Folkrace - Malin Gjerstad. - Jag tror att många svenska killar får svårt med henne. Hon har varit urstark i Folkrace och kommer säkert att sätta färg på serien, fortsätter Kenneth Karlsson.

Svårtippat
I Supernationella klassen får regerande mästaren Fredrik Tiger, Kalix, bära favorittrycket ihop med utmanarna Urban Bergström, Sunne, och Mikael Thiman, Mantorp. Frisk nykomling är Daniel Wall, Mjölby, som vann RM i 2400 förra året. - Ett verkligt getingbo är det i 2400cc. Där är det helt omöjligt att förhandstippa någon av de 49 som anmält sig. Det som är säkert, är att det blir en spännande säsong, säger Kenneth Karlsson.

Besök också www.rcsm.se

Svenska Bilsportförbundet har som ändamål att främja och administrera landets bilsport, både som bredd- och elitverksamhet. Totalt har drygt 20 000 förare giltig tävlingslicens, och antalet licensierade funktionärer är ungefär lika stort.
Antalet medlemmar som tillhör klubbar anslutna till Bilsportförbundet är cirka 107 000, fördelade på 470 klubbar. Sedan 1962 är Svenska Bilsportförbundet medlem i Riksidrottsförbundet. Varje år arrangeras i Sverige bilsporttävlingar som ingår i VM eller EM.