Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Pallpats för Kent Persson i Lima

Lima MS körde sin traditionella avslutning på vintersäsongen i rally i helgen. Som vanligt var startfältet stort med totalt 170 startande team. Startlistan i 2WD höll bra nivå med bland andra Tobias Söderqvist, Kent Persson och Anders Gullstrand. För Kent Persson, Säffle MC var Lima första tävlingen för säsongen efter att han valt att inte åka varken SM eller SuperCupen.

På första sträckan tog Tobias Söderqvist hand om ledningen direkt medan det var stenhårt om andraplatsen, Kent Persson och Anders Gullstrand klarade av de 16 kilometrarna på exakt samma tid! Fighten fortsatte på andra sträckan där Tobias tog ytterligare en sträckseger medans Kent tappade knappt 2 sekunder på Anders. På tredje sträckan tog sekundstriden slut. Kent berättar:

- Trots att vi försökte spara däcken på sträckan innan så tog de slut ganska snabbt på inne på tredje sträckan. Det var uppenbart att jag valt fel däck för underlaget så vi fick rejält med stryk av Anders och Tobias. Tråkigt men det är sånt som händer.

På fjärde och sista sträckan hade Kent fått nya däck på bilen och var näst snabbast på sträckan efter Tobias men tiden räckte inte för att ta tillbaks det de förlorat på sträckan innan utan Kent med co-driver Lars-Inge Björlin fick nöja sig med en tredjeplats.

- Vi är klart nöjda med tävlingen. Körningen stämde bra trots att det är första tävlingen vi åker sen i oktober. Tobias har är alltid grymt snabb på vintern och han har har åkt mycket så det visste vi från början att det skulle bli svårt. Att Anders lyckades ta andraplatsen kommer nog att jämna ut sig framöver säger Kent och skrattar.

KP Motorsport

Teamets hemsida: http://kpmotorsport.net/

KP Motorsport