Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Dubbelt svenskt i topp i Kinas rallymästerskap

Det blev en svensk dubbelseger när Rally Mohe, den första deltävlingen i det kinesiska rallymästerkapet avgjordes i helgen. Vann gjorde Patrik Flodin, drygt två minuter före landsmannen före Patrik Sandell.

- Vi hade självklart velat bjuda Flodin på en riktig fajt. Men det var tyvärr aldrig riktigt realistiskt. Pirelli har de bästa däcken för det isunderlag vi körde på, men teamet hade valt snödäck, dessutom från en leverantör som ligger en bit efter i utvecklingen. Så vi hade egentligen ingen chans att hänga på Flodin, säger Patrik Sandell.

- Men vi försökte göra det bästa av situationen och är efter omständigheterna nöjda ändå. Även om sträcktiderna inte var så bra så fick vi med oss en andraplats. Vi hade riktigt kul och hittade en bra känsla i körningen, vilket är minst lika viktigt, säger Patrik Sandell.

Efter ett par veckors flängande jorden runt får nu Patrik och hans kartläsare Emil Axelsson äntligen komma hem till Sverige för lite vila. Men bara i några dagar innan det bär av utomlands igen. Jordanien och VM-rallyt där är nästa anhalt på tävlingsschemat.

Sista söndagen i mars kör de ett VM-test på plats i Jordanien med Red Bull Rally Team för att fintrimma sin Skoda Fabia S2000. VM-rallyt körs 1-3 april.