Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Peder Økseter vann dramatiskt Numedalsrally

Det blev tillslut Peder Økseter som fick kliva överst på prispallen i Numedalsrallyt. Calle Ward gick efter en makalös forcering i mål först men då han tidigare i tävlingen slagit bort både främre och bakre stötfångare bestraffades han med tidstillägg och blev tvåa.

Det blev ett dramatiskt slut på Numedalsrallyt för förarna i Top Driver och Ford Fiesta Sport Trophy. Peder Økseter öppnade i ett makalöst tempo som i det närmaste slog knock på konkurrenterna. Det var egentligen bara Calle Ward och Petter Rolfsen som kunde följa med i takten. På tredje sträckan snurrade Økseter och tappade en minut men trots det hade han fortfarande ledningen i klassen efter sträckan.

Calle Ward som också haft en incident och kört bort stötfångaren både fram och bak ville dock inte släppa iväg Økseter. Ward lyckades bra och med en makalös finish gick han i mål som etta. Sedan kom tilläggstiden.

Nya regler i Norge tillåter att man fortsätter rallyt utan stötfångare men att man får tidstillägg efter målgång. För Ward innebar det en och en halv minuts tillägg. Økseter som saknade en stötfångare fick en minuts tillägg och vann därmed tävlingen före Ward. Trea blev Petter Rolfsen.

Nykomlingen Petter Kristiansen övertygade än en gång. Han hade en fjärdeplats inom räckhåll men även han tappade delar längs vägen och bestraffades med tidstillägg.

Numedalsrallyt genomfördes under makalöst fina förhållanden. Vädret var perfekt och vägarna hårda och fina. Elva ekipage kom till start i Top Driver och Ford Fiesta Sport Trophy. Av dem var det bara Mattias Adielsson som bröt efter en avåkning. För övrigt genomfördes tävlingen ganska problemfritt.

Kalle Bäckwall