Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Vi har blivit lovade riktigt tunn is

Sandell och Axelsson på väg till Kina, med mellanlandning i Mexico.

Nu i helgen är det dags för Rally Mexico, den andra deltävlingen av Super World Rally Championship. Det svenska Skoda-teamet med Patrik Sandell och Emil Axelsson har visserligen valt bort just denna deltävling, men kommer ändå att vara på plats i Leon när starten går.

- Vi åker till Mexiko för ett event tillsammans med en partner, men också för en del möten. Det är ju praktiskt när så många både från rallysporten och utifrån ändå är samlade. Och nu har vi lite mer tid till förfogande än vad vi har när vi själva tävlar, säger Patrik Sandell.

Men Mexiko-vistelsen blir inte lång. Redan några dagar senare flyger de till USA för att därifrån bege sig till Japan, för att slutligen landa i Kina. Mohe heter staden de ska till, långt norr ut nära den ryska gränsen. Där är svenskarna inbjudna att delta i första deltävlingen i det kinesiska mästerkapet.

- Det är tydligen första gången de kör en vintertävling i Kina. Kanske det är därför de bjudit in lite skandinaviska förare. Flodin kommer ju också dit, och några duktiga engelska förare vet jag också. Men sen har vi ju ingen aning om hur bra kineserna är, så det blir spännande, säger Patrik Sandell.

Och det är rejält vinterväder som väntar. I vinter har Mohe periodvis haft närmare 40 grader kallt. Något som kan vara skönt att veta, eftersom samtliga sträckor körs på sjöis och frusna älvar.

- Vi har blivit utlovade att vi ska få köra på riktigt tunn is. Jag hoppas de menar tjock, säger Patrik Sandell med ett leende.