Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Nu väntar Numedalsrallyt

Nu när Rally Sweden snart är glömt väntar nästa etapp för förarna i Top Driver / Ford Fiesta Sport Trophy. Det är dags för norska Numedalsrallyt. Frågan är vem som står upp mot Calle Ward?
Många är revanschlystna.

På lördag 6 mars är det dags för årets andra deltävling . Underlaget är det samma som i Rally Sweden men nu byts den svenska snön ut mot norsk. Nu är det runt Rødberg i Numedal som tävlingen avgörs. Åtta specialsträckor ska avverkas i den 270 kilometer långa tävlingen. Av dessa är 116 kilometer specialsträcka. Arrangören meddelar att förhållandena är perfekta och att väderprognoserna ser bra ut. Minus fem grader och sol väntar i helgen.

Calle Ward leder cupen efter första deltävlingen och han är anmäld även till Numedal. Wards R2:a gick bra i Rally Sweden och kan bli en svår nöt att knäcka.

I fjol vann Patrik Johansson tävlingen. Han har lämnat klassen och frågan är om fjolårstvåan Peder Økseter kan utmana Calle Wards starkare R2:a. Annars är säkert R2-förarna Petter Rolfsen och Jo Inge Bakken sugna på att sätta käppar i Wards hjul.

Första start är klockan 08.00 och 16.15 går första ekipaget i mål i Rødberg.

Kalle Bäckwall