Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Siktar på topplacering i Sandviken!

En snurrning på Specialsträcka (SS) 2 och en Turboslang som hoppade av på SS3 gjorde att Tommy var hopplöst efter redan från start. Men man kämpade sig tillbaka från en 20:e plats och låg på en 12:e plats inför den sista sträckan när man åkte av vägen.

- Ja, ännu ett förarmisstag som kostade oss nästan 2 minuter till, säger Tommy och fortsätter. Nej jag tror att det vara en kombination av att man tror sig veta hur vägen ser ut och att vi ”bara” skulle köra i mål. Men jag missade helt enkelt att kurvan blev tvärare efter krönet och jag hade inte en chans att få bilen genom svängen, säger Tommy.

Det som gör att Tommy och Fredrik är positiva inför helgen är att man i slutet av tävlingen åkte jämt med dom allra snabbaste i klassen. På Sågen var man endast några sekunder bakom Patrik Flodin, som får vara förhandsfavorit i helgen. Motståndet är i stort sett samma som i Rally Sweden, förutom några av dom som kör VM.

- Jag tror vi har stora chanser att placera oss bra och mitt sikte är inställt att vara snabbast, säger Tommy och fortsätter. Får vi bara det att stämma direkt från start så hoppas jag kunna ligga i närheten av Flodin som jag tror blir den tuffaste att slå. Patrik har ett bra team bakom sig och har åkt mycket bil, vilket är viktigt för att hålla farten på topp, så vi siktar högt skrattar Tommy.

Nu ikväll så packar teamet servicebuss med alla grejor som krävs att man har med sig under en tävling. Nytt för rally-SM är att all service sker inomhus i Sandvikens nya bandyarena.

- Det är en rolig grej och kul att publiken kan vara inomhus och följa teamens arbete med bilarna. Dom kan nog få se otroliga saker hända med bilarna på väldigt kort tid om dom har tur, för har man varit av vägen så kan det krävas undervärk från dom duktiga killar som vi har med oss i teamen, säger Tommy och ler.

Tommy kommer att försöka hinna ha sin blogg uppdaterad så mycket det går under helgen och den hittar man under adressen www.teamslirej.se/blogg.html